Puig ofereix la col·laboració institucional per tal de consolidar les exportacions

El president ha animat a tots els agents econòmics i institucionals a treballar de la mà per consolidar les exportacions dels País Valencià
5 febrer 2016 01:00h

RedactaVeu / Berlí.

Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana,  durant la trobada empresarial organitzada per la Cambra de Comerç de València, que ha tingut lloc a Berlín tot coincidint amb la celebració del certamen internacional Fruit Logistica, ha animat totes les parts implicades a treballar conjuntament  "per a millorar un factor fonamental de l'economia valenciana com són les exportacions".

El cap del Consell ha explicat que la voluntat del Consell és actuar "com a Administració cooperadora, que no és protagonista en ella mateixa, sinó que vol acompanyar els actors econòmics per a estar en la millor posició".

A més, Puig també ha destacat que el País Valencià és la primera autonomia en el rànquing d'exportació de fruites i hortalisses del nostre país, concretament se situa al capdavant del conjunt amb un 38,9% del total i unes xifres absolutes de 505 milions d'euros, segons les dades més recents sobre comerç exterior del Ministeri d'Economia i Competitivitat. Alemanya, a més, és la primera destinació de les fruites i hortalisses de la comunitat, amb un valor de més de 146 milions d'euros i un augment en l'últim any d'un 25,2%.
 
Ximo Puig, José Vicente Morata i Pablo García-Berdoy Cerezo
Ximo Puig, José Vicente Morata i Pablo García-Berdoy Cerezo. Foto: Generalitat Valenciana.

Ximo Puig ha agraït al president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, a l'ambaixador de l’Estat espanyol a Alemanya, Pablo García-Berdoy Cerezo, i als empresaris presents la voluntat de cooperar i treballar junts per a enfortir la presència valenciana a Alemanya. "Per tant, és necessari preservar i multiplicar les possibilitats d'aquesta relació", ha assenyalat Puig.

Per la seua part, el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata, ha recordat que hi ha al voltant de 60 empreses valencianes instal·lades en aquest país, la qual cosa al seu parer posa de manifest la importància d'Alemanya com a país comprador i com a lloc des del qual poder accedir als països del centre i nord d'Europa.
 
José Vicente Morata i Ximo Puig
José Vicente Morata i Ximo Puig. Foto: Generalitat Valenciana.

Així mateix, Morata ha volgut donar el suport de les cambres de comerç a totes aquelles pimes que vulguen ampliar la seua presència a Alemanya i als mercats situats al voltant. "Les cambres de comerç, en col·laboració amb l'ambaixada, l'ICEX i l'IVACE són un instrument fonamental per a qualsevol empresa, ja que poden aportar un coneixement del mercat", ha conclòs.

Logo La Veu
 
next