Diari La Veu del País Valencià
Sánchez rebutja la negociació ‘exclusiva’ que li demana Iglesias i manté els contactes amb C’s

ACN / Madrid.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest divendres la negociació ‘exclusiva i excloent’ que li ha demanat el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i manté els contactes previstos per a aquesta mateixa vesprada amb els negociadors de Ciudadanos.

“Li demane a Pablo Iglesias que ho reconsidere i deixe enrere els vetos”, ha dit Sánchez en roda de premsa al Congrés després d’escoltar com el líder de Podemos l’ha informat que no obrirà cap negociació amb els socialistes fins que descarten l’opció de Ciudadanos. Sánchez ha demanat a Iglesias ‘generositat i humilitat’, i l’ha acusat de no entendre ‘els nous temps de la política’.

“De vegades sembla que Podemos no vol” un govern de canvi, ha apuntat. En aquest sentit ha recordat a Iglesias que els votants de les seues dues formacions volen un govern ‘progressista reformista’ i que l’alternativa és que continue governant el govern de Mariano Rajoy. “El que demane a la resta de forces polítiques és que facen un pas endavant i aprofiten l’oportunitat de fer un govern de canvi a aquest país”, ha dit.

“Jo vaig seriosament i els altres hauran d’explicar per què votem amb el PP contra un govern del canvi”, ha afirmat Sánchez en roda de premsa després de reunir-se una hora i quart amb Iglesias i constatar com el líder de Podemos ha posat límits a les seues opcions.

El secretari general del PSOE ha insistit en la seua estratègia de ‘mirar a dreta i esquerra’ i ha recordat que en tota negociació calen ‘cessions’ que fan possible ‘que guanye el conjunt dels espanyols’ i que, per exemple, pose punt i final a la corrupció.

Malgrat el ‘no’ de Podemos a una negociació simultània del PSOE amb Podemos i C’s, Sánchez ha assegurat que els socialistes han començat a treballar ja ‘per tenir aquest govern reformista i progressista’.

“Hui m’ha dit que mentre parle amb Ciudadanos no compte amb el seu partit. La meua resposta és que la porta seguirà oberta perquè entenem que hi ha milions d’espanyols, també votants de Podemos, que tenen l’esperança de posar fi al govern del PP”, ha sentenciat Sánchez.

Per contra, ha dit, el PSOE aposta per un “diàleg plural i posarà en marxa igualment tots els grups de treball amb les forces progressistes i de canvi”. L’agenda que ha citat inclou la reunió d’aquesta vesprada amb els negociadors de C’s, i dilluns amb els d’IU i Compromís.

‘Encara espera la trucada de Rajoy’ sobre l’estratègia a Catalunya

Poques hores després que el consell de ministres haja aprovat el recurs d’inconstitucionalitat contra la conselleria d’Exteriors de la Generalitat, Sánchez ha tornat a reclamar al president del govern en funcions que l’informe dels passos que fa en relació a Catalunya.

El líder del PSOE ha assegurat que ‘encara espera la trucada de Rajoy’ sobre l’estratègia a Catalunya, i ha insistit que no buscarà el suport d’ERC i DiL ni té intenció de basar el govern de l’Estat en dues formacions independentistes “que el que volen és trencar Espanya”.

Sánchez també ha rebutjat la iniciativa del PP de forçar que es presente a un debat d’investidura el 22 de febrer, i ha apuntat també que pretén reunir-se amb el president del govern estatal en funcions, Mariano Rajoy, la pròxima setmana al Congrés.

Comparteix

Icona de pantalla completa