Diari La Veu del País Valencià
Dos morts i un ferit en una explosió en una empresa de biodièsel d’Algemesí

RedactaVeu / Europa Press / Algemesí.

Dues persones han mort aquest dissabte i una altra ha resultat ferida greu com a conseqüència de l’explosió registrada poc després de les 10.00 hores d’aquest dissabte, en una empresa de biodiesel de la localitat d’Algemesí (Ribera Alta), segons ha informat Emergències de la Generalitat a través de Twitter.

L’explosió produïda en aquesta empresa, situada al polígon Cotes d’Algemesí, ha ocasionat un incendi en l’extinció del qual han treballat efectius del Consorci Provincial de Bombers de València procedents dels parcs d’Alzira i Torrent, Cullera i Silla. L’incendi ja està controlat.

Fins a aquest lloc s’han desplaçat a més dels bombers i agents de la Policia Local d’Algemesí, tres ambulàncies del Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) i un helicòpter. La policía científica i judicial investiga les causes de l’explosió, segons les mateixes fonts. Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València han desallotjat les naus industrials situades al voltant l’empresa de biodièsel sinistrada. Aquesta decisió s’ha adoptat com a mesura preventiva i per a garantir la seguretat de l’entorn en el qual s’ha registrat el succés, seguint el protocol d’actuació establit en aquests casos i tenint en compte que s’estava treballant en les empreses del voltant.

Primeres hipòtesis: labors de soldadura i acumulació de gasos

Les labors de soldadura que s’estaven duent a terme aquest dissabte en l’empresa i l’acumulació de gasos podrien ser les causes del succés encara que la Policia Científica i Judicial estan investigant l’origen d’aquest sinistre per a determinar-ho, segons el diputat provincial de Bombers, Josep Vicent Bort.

Com a conseqüència de l’explosió, dues persones han mort i una altra ha resultat ferida greu. Aquesta última ha sigut traslladada a l’Hospital La Fe de València on es troba ingressada amb pronòstic reservat.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha explicat que encara que aquest dissabte l’empresa no estava en funcionament, en el moment dels fets s’hi trobaven diversos treballadors que estaven duent a terme tasques de manteniment.

Comparteix

Icona de pantalla completa