Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma Feminista sol.licita a Calabuig que retire la proposta d’ordenança sobre prostitució

RedactaVeu / València

La Plataforma Feminista de València denuncia que l’esborrany de la nova ordenança consensuat pel PP no pretén protegir ni regular la prostitució, ni tampoc prohibir-la amb caràcter general, sinó mitjançant sancions prohibir la prostitució de carrer per entendre que afecta la “seguretat ciutadana i l’exercici dels drets d’altres persones” i amb açò limitai exclou l’ús dels espais públics per part de les dones especialment.

Per a la Plataforma Feminista de València, l’ordenança mostra contradiccions, ja que la norma d’una banda prohibeix l’oferiment, sol·licitud i /o acceptació de serveis sexuals retribuïts, i després indica que no sanciona les persones que exerceixen la prostitució. Els qui ofereixen els serveis sexuals? Evidentment els qui exerceixen la prostitució, perquè els proxenetes ja es troben sancionats penalment.

D’una banda, la sanció a aplicar dependrà de la voluntat del policia local corresponent, atès que la interpretació d’aquesta exclusió o limitació dels diferents usos de l’espai públic, és extremadament ambigua. D’altra banda, la gran ambigüitat de fixar criteris sancionadors fa injusta l’ordenança, ja que seran les i els agents de policia els qui han de delimitar “l’aparença”, “pràctiques que suposen limitar compatibilitat d’ús dels espais públics etc.” concedint un gran poder discrecional a la Policia Local.

Tampoc aquesta ordenança “protegeix les menors”, atès que sanciona la pràctica sexual en la via pública únicament si és retribuïda, en cas contrari, no.

Finalment, s’inclou en aquesta ordenança un suposat pla social que determina que “a través dels serveis socials s’informarà i ajudarà a tota persona que exercisca el treball sexual en el terme municipal i que vulga abandonar el seu exercici”. Amb independència de si es considera oportú o no aquesta proposta, hauria de venir corroborada primer per una partida pressupostària a tals finalitats, perquè sinó aquest pla queda en un buit total de contingut.

Comparteix

Icona de pantalla completa