Diari La Veu del País Valencià
El col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot en perill d’enfonsament
RedactaVeu / Burjassot

El Consistori ha convocat els pares i mares dels alumnes del centre a una reunió hui dimarts a les 11h al Saló de Plens, per a explicar-los les accions que s’estan duent a terme per la seua banda. Així mateix s’ha penjat en el centre la carta remesa a la Conselleria divendres passat.

L’arquitecte Municipal ha realitzat un informe tècnic en què s’assenyala que l’estructura de fusta del centre es troba afectada per un atac de xilòfags (insectes que roseguen la fusta) que va deteriorant i destruint la fusta “amb la qual cosa s’agreuja substancialment la capacitat de l’estructura que afecta a la totalitat de l’edifici en diferents zones i intensitats produint un seriós risc de caiguda parcial o total del fals sostre desmuntable”, tal com es pot llegir al citat informe.

El Consistori ha recordat a la Conselleria que el projecte tècnic per a la construcció del nou Sant Joan de Ribera està aprovat fa anys i, que per aquest motiu, l’Ajuntament ja va condicionar un solar situat al costat de l’estació de metro de Burjassot per a instal·lar-hi les aules prefabricades que s’utilitzarien quan començaren les obres de demolició del centre. Tot i això, la Conselleria no ha actuat perquè el trasllat siga efectiu ni ha començat les obres del nou centre.

Per aquest motiu, i davant la situació de perill que està patint la comunitat educativa del col·legi, se sol·licita el trasllat urgent de tot l’alumnat a instal·lacions provisionals en el solar habilitat per a tal fi i, per tant, que s’inicie l’execució del nou centre ja que, en cas contrari, l’Ajuntament adoptarà les mesures oportunes que garantisquen la seguretat d’alumnes i professors.

Els darrers anys, l’Ajuntament ha adquirit, àdhuc no sent la seua competència i amb moltes dificultats, els terrenys contigus a l’actual centre a través de la permuta d’uns terrenys municipals valorats en 1.100.000 euros.

Posteriorment, els cedeix a la Conselleria perquè aquesta procedira amb la construcció d’un nou centre ampliat i últimament ha condicionat els terrens annexos a l’estació de Burjassot per a la instal·lació provisional de les aules prefabricades que acollirien els escolars durant l’execució de les obres, tal com sol·licitava la Conselleria competent.

Això ha condicionat la totalitat dels 8.000 m2 disponibles, amb asfaltat, sistemes de drenatge, il·luminació i preinstal·lació de serveis, unes actuacions que han suposat un càrrec per a les arques municipals de més de 320.000 euros. Mentre, la Conselleria segueix fent sense respondre a les reivindicacions de pares, alumnes i del propi Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa