Puig i Armengol aposten per fer ‘front comú’ per millorar el finançament

Ambdós han presidit la cimera per tractar temes d’interès comú
8 febrer 2016 01:00h
Francina Armengol i Ximo Puig.
RedactaVeu / EP / Palma

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han presidit hui la cimera que han celebrat ambdós executius a Palma per tractar temes d’interès comú, com ara el sistema de finançament autonòmic, el tema de les prospeccions petrolieres o la reciprocitat dels mitjans audiovisuals públics, entre d’altres.

Pel que fa al finançament, Puig ha matisat “No es  tracta de representar cap enfrontament entre comunitats autònomes per una partida determinada, sinó d’establir un nou procediment que acabe amb un sistema profundament asimètric”.
 
Francina Armengol i Ximo Puig
Francina Armengol, Ximo Puig i Mònica Oltra. Foto: Europa Press.

El president ha comunicat que defendran per “terra, mar i aire” que hi haja “igualtat per a tots els ciutadans d'Espanya”.  “S'han de reconèixer les singularitat dels territoris, però també s'ha de garantir la igualtat dels ciutadans”, ha afegit.

Així, Puig, ha remarcat que entre els “mecanismes de pressió” ja han plantejat mesures de “caràcter judicial” com el recurs que han interposat als Pressupostos Generals 2016 i han afegit que estan estudiant “mesures de caràcter administratiu per anar al contenciós”.
 
Reunió Consolat de Mar
Reunió dels executius de l'Acord Consolat de mar. Foto: Govern Balear.

Armengol, a més, ha fet saber que totes aquestes mesures estan plasmades a l'Acord del Consolat del Mar amb el qual ambdós comunitats iniciaran “un marc de diàleg i col·laboració bilateral” per  lluitar per “objectius comuns” com “el finançament autonòmic, i portar a terme mesures a nivell econòmic i cultural”, i altres qüestions.

“Darrere de l'Acord del Consolat de Mar s'han plantejat molts aspectes per a la col·laboració i d'aquí a sis mesos com a màxim es durà a terme una altra cimera”, ha conclòs Puig.

Logo La Veu
 
next