Sagunt vol ser Capital Valenciana de la Romanització

Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguen donar el seu suport al manifest tenen la possibilitat de fer-ho signant en aquesta web
8 febrer 2016 01:00h
Equip de govern i altres.
RedactaVeu / Sagunt

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha presentat, al costat del diputat autonòmic, periodista i escriptor, Fernando Delgado, de la primera tinent d’alcalde i també diputada, Teresa García, i davant els diferents grups polítics i els mitjans de comunicació, la moció que portarà al ple de les Corts Valencianes, perquè Sagunt siga considerada Capital Valenciana de la Romanització. Sagunt arreplega els mèrits suficients, tant objectius, com rigorosos, per a açò.

Per aquesta raó l’Ajuntament de Sagunt ha creat una pàgina web, http://www.arsesaguntum.com, on s’ofereix tota la informació referent a la proposta i en la qual s’arreplega el manifest amb els motius pels quals Sagunt ha de ser considerada Capital Valenciana de la Romanització. Tota la ciutadania que vulga donar el seu suport al manifest tenen la possibilitat de fer-ho signant en aquesta web.
 
http://arsesaguntum.com/
Equip de govern i altres. Foto: http://arsesaguntum.com/

A hores d'ara, 200 persones ja han signat aquest manifest. A més, la iniciativa està recolzada per Jesús Huguet del Consell Valencià de Cultura, Carmen Aranegui la catedràtica d’Arqueologia, l’escriptor Santiago Posteguillo, i diverses associacions del municipi..

Tal com ha explicat l’alcalde “són els primers passos per l’inici del camí d’aconseguir la declaració de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat i de la Unesco, la qual cosa suposaria una transcendència econòmica i social importantíssima”. Fernández també ha destacat que es tracta “d’un projecte de ciutat i volem que tota la nostra societat plural i diversa estiga integrada i cohesionada en la iniciativa perquè necessitem estar tots units per no deixar cap sector de costat.

Per la seua banda, Fernando Delgado, s’ha mostrat sorprés que aquests siguen els primers passos ja que considera que Sagunt té un patrimoni riquíssim. Tant és així, que ha afirmat que “Sagunt té una projecció universal, és un símbol d’una cultura, no crec que en les Corts ningú s’opose a aquesta proposta, la proclamació no té discussió possible, entendre que Sagunt no siga Patrimoni de la Humanitat és una bogeria perquè no hi ha res tan important des del punt de vista històric en aquesta comunitat com el Castell Romà de Sagunt”. El diputat també ha destacat la importància “d’unir la costa i la muntanya per crear una estratègia turística”.

La primera tinent d’Alcalde, Teresa García, ha afegit que l’objectiu és “visibilitzar la riquesa que té el patrimoni saguntí i començar amb una estratègia comuna en tots els àmbits, tant des del turisme, patrimoni, cultura, educació com institucionalment. Açò era necessari i volem fer partícips a totes les institucions, perquè no existeix en tot el País Valencià cap lloc amb les característiques de Sagunt d’època romana”.

Logo La Veu
 
next