Un nom en valencià per a la cria de girafa del Bioparc

Lluna ha sigut el nom escollit per la ciutadania valenciana per aquest nou membre del recinte
8 febrer 2016 01:00h
Lluna al Bioparc

RedactaVeu / EP / València.

La cria de girafa Baringo nascuda al Bioparc de València tindrà per nom Lluna per decisió popular, després d'una votació en línia que va concloure divendres passat i en la qual un 43% dels participants es van inclinar per aquest nom, per davant de Kenia (24%), Gaia (20%) i Paz (12%), segons s'ha informat des del recinte d'animals.

Lluna pertany a una de les espècies ‘més amenaçades’ de girafes i va nàixer dins del programa de reproducció en el qual participa activament el parc valencià. Forma part de les accions de conservació 'ex situ' realitzades com part del ‘compromís amb la conservació de la biodiversitat del planeta’.
 

Lluna amb cinc setmanes de vida. Vídeo: Bioparc València

La cria de girafa es desenvolupa òptimament des del seu naixement, tant pel menjar com per l'adaptació a la manada i l'entorn. Acompanyada en tot moment per la seua mare i la seua tieta Che, les primeres setmanes ha estat a la zona tècnica de Bioparc, on s'ubica el seu refugi i un pati per a prendre el sol.
 
Lluna, cria de girafa del Bioparc
Lluna al Bioparc. Foto: Bioparc València.

Des de la setmana passada tot els visitants del Bioparc poden contemplar Lluna, perquè ara es troba a un espai acotat i especialment ideat perquè, gradualment, comence la seua aclimatació al recinte exterior i la seua integració amb les altres espècies que habiten la sabana valenciana.

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next