Diari La Veu del País Valencià
Compromís i PSOE acosten posicions a l’espera de Podemos

RedactaVeu / EP / Madrid.

En roda de premsa després de la reunió Joan Baldoví, portaveu de Compromís, en el Congrés, ha assegurat que aposta per un acord de PSOE i Podemos, i segueix d’aquesta forma el model que governa al País Valencià.

En línies generals Baldoví aprecia “un alt nivell de coincidència” en l’oferta socialista amb el programa de Compromís i l’anomenat Acord del Botanic. Ha insistit que el pacte que vol Compromís és el format per PSOE, Compromís i Podemos- i que un acord d’aquest tipus és possible perquè “l’aritmètica summa”.

Després d’insistir que és un “optimista nat” i considerar que en els pròxims dies PSOE i Podemos aniran cedint, “baixant escales”, Baldoví ha subratllat que les relacions amb el partit de Pablo Iglesias són “magnífiques”, però no li diran a eixa organització el que ha de fer.

El PSOE no veu “cap obstacle” que l’impedisca segellar acords amb Ciudadanos, IU i Compromís

El portaveu del Grup Socialista en el Congrés, Antonio Hernando, ha fet aquest dilluns un “balanç molt positiu” de les reunions que ha mantingut l’equip negociador del PSOE amb IU-Unitat Popular, Ciudadanos i Compromís, ha destacat “l’àmplia confluència programàtica” que existeix amb aquestes tres formacions i ha subratllat que no aprecien “cap obstacle” que els impedisca segellar acords amb elles.

“Açò va bé, parlant s’entén la gent i el balanç és molt positiu”, ha resumit Hernando en una roda de premsa en la qual també ha reconegut que existeixen “obstacles” per als acords, però ha deixat clar que la intenció del PSOE és “intentar aplanar-los” i aconseguir consensos.

Comparteix

Icona de pantalla completa