Diari La Veu del País Valencià
El camp valencià sacsejat pels robatoris i l’abandonament
RedactaVeu / Alzira

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, s’ha reunit amb els regidors i portaveus de la formació d’esquerres a la comarca de la Ribera, amb qui ha coincidit en la preocupació per la inseguretat i abandonament dels camps valencians.

López Barceló ha anunciat iniciatives parlamentàries a Les Corts per exigir ‘la implicació del Consell, que és responsable de la situació”.

Cal mesures transversals que vagen des del control del procés de venda dels productes agraris, fins l’augment de les inversions o la vigilància als camps, a través d’iniciatives, per exemple, la creació d’un cos de policia rural mancomunat per als municipis de menys de 5.000 habitants, subvencionat per la Conselleria de Governació.

López Barceló ha qualificat de ‘tràgica’ la situació del camp valencià.

“Els robatoris són sols alguns dels nombrosos problemes que estan sent ‘ningunejats’ contínuament per l’administració autonòmica. Les solucions no poden passar únicament per l’enduriment de les penes per robatoris, calen moltes altres mesures”, ha recalcat.

López Barceló en la reunió celebrada a Alzira amb dirigents de la comarca

Esquerra Unida ha exigit la implicació total de la conselleria ‘en qüestions tan vitals per al sector productiu del camp, com és el control del procés de venda dels productes agraris, per evitar la devaluació del preu per al llaurador’.

“Cal inspeccions, especialment dels cítrics, en l’etiquetatge i la traçabilitat, i per a detectar les irregularitats en l’obtenció del producte”, ha subratllat López Barceló.

El grup d’esquerres ha anunciat iniciatives al Congrés i a Les Corts en aquest sentit. Pel que fa a la seguretat, hui la diputada ha anunciat que proposarà a la conselleria de Governació una iniciativa per a mancomunar la policia rural destinada a municipis amb menys de 5.000 habitants, el 80% dels pobles de la Ribera. ’La Conselleria ha de comprometre’s i dotar de pressupost suficient per aquesta alternativa ràpida que donarà seguretat i incrementarà la vigilància’.

Comparteix

Icona de pantalla completa