Diari La Veu del País Valencià
Processen per corrupció el diputat del PP per Castelló Óscar Clavell

Europa Press / Castelló de la Plana

El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Nules ha processat l’exalcalde de la Vall d’Uixó (Plana Baixa) i actual diputat del PP en el Congrés Óscar Clavell (PP) pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau i exaccions il·legals en el pagament de factures de més de 700.000 euros a una empresa quan exercia com a primer edil.

La magistrada de Nules aprecia indicis de delicte en el comportament de l’exalcalde accidental de la Vall d’Uixó respecte al pagament de quasi 707.000 euros en factures de l’empresa contractada per a la neteja viària i transport de residus urbans. Segons la jutge, existeixen indicis que aquest abonament es va realitzar “malgrat que la responsable tècnic de l’execució del servei” va advertir que aquest “no s’estava executant correctament”.

Segons arreplega l’acte, Clavell “malgrat els defectes de les factures i malgrat l’oposició dels funcionaris corresponents, va validar personalment la seua aptitud per al cobrament, la qual cosa va permetre l’abonament de les mateixes”.

Per aquest motiu, la instructora ha dictat acte de procediment abreujat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau, i exaccions il·legals. Aquesta resolució posa fi a la instrucció i suposa donar trasllat al fiscal perquè diga si escau l’arxiu de la causa, l’obertura de judici oral o la pràctica de diligències complementàries.

Escrit d’acusació

En el cas que el ministeri públic entenga que ha de celebrar-se judici perquè hi ha indicis de delicte, presentarà el corresponent escrit d’acusació, en el qual realitza un relat de com creu que van succeir els fets i concreta els delictes que imputa l’acusat i la pena que sol·licita per a ell.

Emplenat aquest tràmit, l’instructor dictarà acte d’obertura de judici oral i donarà trasllat de l’acusació del fiscal a l’advocat del processament perquè, al seu torn, formule l’escrit de defensa.

La causa recaurà llavors en l’òrgan competent per a l’enjudiciament dels fets, tenint en compte que l’exalcalde és ara diputat del Partit Popular per Castelló en el Congrés.

El PSPV demana la dimissió

Davant la decisió judicial, el diputat socialista per Castelló, Artemi Rallo, ha demanat la dimissió de Clavell, i ha exigit al president estatal del PP, Mariano Rajoy, que aplique les seues “línies roges i, com arrepleguen els estatuts del seu partit, actue immediatament”.

El parlamentari socialista ha destacat que, com ja van denunciar “mesos enrere”, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va apostar per Clavell “davant la possibilitat manifesta que s’obrira judici oral contra ell i per a aforar-lo i tractar així de posar obstacles a l’acció de la justícia, com està succeint també en el cas de Rita Barberá”.

Rallo ha subratllat que el PSPV ve denunciat el cas des de 2010 i ha demandat a Bonig “que no espere, com solen fer, al fet que els tribunals facen el seu treball” i li ha exigit que demane la dimissió de Clavell i actue “immediatament”, “Si no ho fa “no quedarà més remei que pensar que el protegeix perquè la vertadera responsable del que va succeir és ella”, ja que el parlamentari del PP la va substituir al capdavant de l’Alcaldia de la Vall d’Uixó.

Comparteix

Icona de pantalla completa