El Camp de Túria s’uneix amb un conveni cultural per ‘fer comarca’

Del 30 d’abril al 26 de novembre tindrà lloc el ‘Cicle Ovidi Montllor’, un homenatge que servirà per potenciar la llengua i la música arreu de la comarca.
14 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / Camp de Túria

El regidor de cultura de Riba-roja manifestava fa uns dies quan es signava el conveni de col·laboració comarcal que “aquest tipus de col·laboració és un instrument de promoció cultural que ens possibilita unir esforços i treballar conjuntament  en la difusió i normalització de la llengua, a través de la música de la nostra terra”, deia Miquel Castillo.

Aquest conveni nasqué i establí una sèrie d’objectius. Així, la iniciativa del conveni és posar en marxa polítiques actives culturals de foment de la música, però a través de la celebració de concerts en viu, incentivant-la i donar suport als grups valencians que contribueixen a aportar normalitat lingüística a la música de producció valenciana, són els detalls que es recullen del conveni.


Sigantura del conveni per part dels alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria.

Però, a més a més es fomentarà la col·laboració dels diferents municipis del Camp de Túria, pensant en un espai de dinamització lingüística d’abast comarcal a través de l’eslògan “Fent Comarca” i fent palesa la necessitat d’establir llaços comuns per a l’ús i la promoció del valencià.

Per tal d’anar “fent comarca” i aconseguir els objectius, el primer artista triat ha estat Ovidi Montllor, ja que el cantautor d’Alcoi posà música a les veus de poetes com Salvador Espriu, Vicent Andrés Estelles o Pere Quart. Per tant, el Cicle Ovidi Montllor es celebrarà els darrers dissabtes de mes a les localitats participants del conveni: 30 d’abril a Vilamarxant, 28 de maig a la Pobla de Vallbona, 25 de juny a Nàquera, el 30 de juliol a Riba-roja de Túria, 27 d’agost a Benissanó, 24 de setembre a Bétera, el 29 d’octubre a l’Eliana i el 26 de novembre a Llíria.

Altres detalls del conveni estableixen que cada municipi assumirà les despeses de la contractació de l’artista o grup o l’adequació del local, mentre que les despeses de cartellera, pancartes, publicitat i promoció del esdeveniments serà compartit pels municipis que participen en el cicle.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next