Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpore el català en la seua xarxa
RedactaVeu / Barcelona

LinkedIn, la xarxa social professional més gran del món, no permet navegar ni promocionar-se professionalment en català, ja que ni els comandaments per a navegar ni la interfície per a penjar i promocionar el currículum són en català. Aquests dos aspectes no permeten que els usuaris de LinkedIn es puguen promocionar laboralment o ser visibles per empreses en català.

La Plataforma per la Llengua ha realitzat un estudi comparatiu entre diferents països d’acord amb el nombre d’usuaris a la xarxa LinkedIn, parlants totals de la llengua i índex de perfils per habitant (índex de penetració a LinkedIn). D’aquest estudi se n’extreu que la comunitat de parla catalana podria formar part del club de llengües presents a LinkedIn atès que en tots els índexs presenta valors superiors a algunes llengües que la multinacional ja ha inclòs.

Els territoris de parla catalana compten amb 2,3 milions d’usuaris a LinkedIn, xifra superior als usuaris de Noruega (1,5 milions), la República Txeca (0,8 milions) o Albània (0,2 milions) que són presents a la xarxa professional. La comunitat catalanoparlant també és nombrosa en parlants totals, els 10 milions de parlants situen el català per sobre del danès (5,2 milions), l’eslovac (4,7 milions) o el letó (1,7 milions), llengües que també són presents a LinkedIn.

L’ONG del català ha engegat una campanya de denúncia a través de l’eina CANVIA.CAT per recollir adhesions a la causa i demostrar la importància que té el català a escala socioeconòmica i empresarial, ja que el 75% de les empreses utilitzen aquesta xarxa per cercar treballadors i clients.

En aquest sentit, afegeixen que s’utilitzarà l’etiqueta #LinkedinInCatalan per fer seguiment de la campanya a les xarxes socials. Les persones que signen la campanya faran arribar el seu missatge a un directiu de LinkedIn i tindran l’oportunitat d’afegir-se al grup “Linquedin en català, ja!”.

Per veure la infografia de l’estudi complet, clica ací

El català en el món digital

L’ús de la llengua catalana en el món digital és equiparable a la majoria de llengües europees, com l’alemany, el neerlandès o l’italià. El català és la 17a llengua amb més articles a la Viquipèdia, hi ha més de 203.000 tuitaires que escriuen en català, el 85% dels navegadors actuals disposen de versió catalana i els vint mitjans digitals en català amb més audiència tenen 9,6 milions d’usuaris únics.

Comparteix

Icona de pantalla completa