Diari La Veu del País Valencià
Xixona, en contra de la privatització dels boscos valencians
RedactaVeu / Xixona

El dirigent d’Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines ha recalcat que la Conselleria de Medi Ambient vol privatitzar els boscos valencians, vendre la fusta cremada o eliminar gran part de la coberta vegetal per a cremar-la, amb la coartada del seu ús per a biomassa.

“Açò és com posar un caramel a la porta d’una escola, tothom sap els grans incendis que s’han provocat al nostre bosc, per després aprofitar-los per construir. Ara, amb aquesta mesura, es cremaran per a emportar-se la fusta i ja veurem si, quan passe la crisi, per tornar al negoci de la rajola”.

Així mateix el portaveu d’Esquerra ha explicat que la societat valenciana “no pot permetre que, després de destrossar el nostre litoral i part del món rural amb urbanitzacions insostenibles, des del punt de vista mediambiental, però també econòmic, ara la Generalitat Valenciana, amb Isabel Bonig al front d’aquesta barrabassada, aplique també el model del tot val en el medi forestal valencià”.

Martines exigeix a la Conselleria de Medi Ambient que paralitze aquest projecte, ja que amb aquestes polítiques forestals “perdem tots, perquè el medi natural forestal és un patrimoni de tots els valencians i valencianes que no es pot vendre i malbaratar per quatre euros per beneficiar una ínfima minoria d’actors socials”.

Comparteix

Icona de pantalla completa