Cabanyal Íntim despullarà tots els racons del Teatre Musical

Un lustre d'intimitats escèniques i resistència, l’essència de la qual fluirà al Musical, a través d'una ruta escènica, íntima i emocional
11 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / València

El Festival Cabanyal Íntim està cinc anys portant les arts escèniques d'avantguarda a la intimitat de les llars d'aquest antic barri de pescadors, amenaçat fins fa poc per l'especulació urbanística, per a donar-li visibilitat i donar suport amb açò a la lluita de Salvem el Cabanyal. La ruta teatral d'aquesta cinquena edició transcorrerà per diverses estades del Teatre Musical: des del seu 'hall', passant per la seua sala d'assajos, els camerinos, els despatxos i oficines, fins a part del seu escenari.

Articulada sota el lema ‘5 anys d'intimitats escèniques i resistència’, la ‘Mostra dels 5 anys del Cabanyal Íntim’ és una iniciativa impulsada pel Musical i organitzada i articulada per l'equip del festival: Isabel Caballero, Jacobo Roger, Sara Sevilla, Marta Borcha i Esther Melo.
 
En roda de premsa, la regidora d'Acció Cultural María Oliver ha assenyalat hui que es tracta d'“un homenatge i reconeixement al treball, la tasca i l'esforç del Cabanyal Íntim realitzat aquests últims anys al barri, al qual ha dotat d'una programació anual escènica inèdita. Un festival de referència que ha sigut un element fonamental en la salvació del Cabanyal i la cultura”. Per al Musical, ha destacat Oliver, “és una gran satisfacció recuperar els grans moments del festival i adaptar-los a un altre context mantenint aqueixa intimitat, i acollir el talent d'alguns dels artistes que han format part de la seua programació, la gran majoria d'ells valencians”.
 
Roda de premsa Cabanyal Íntim
Roda de premsa Cabanyal Íntim. Foto: Cabanyal Íntim.

L'equip del Cabanyal Íntim, ha agraït les paraules de la regidora i a més han fet un reconeixement públic a Rafa Jordà per ser aquest el primer interlocutor que els va convidar a traçar en el Teatre Musical una ruta escènica. “Per a nosaltres és una gran alegria poder comptar per primera vegada amb un espai públic del barri, un teatre que, després de massa anys en mans privades, torna a ser el teatre de tots i totes. Inaugurem així una nova etapa que esperem que siga l'inici d'una llarga i fructífera col·laboració”, han manifestat.

María Oliver i l'equip del Cabanyal Íntim han defensat i mostrat públicament el seu suport a ultrança als titellaires que van ser empresonats i han reivindicat “la ficció com una manera de pensar col·lectivament”. Una reivindicació que s'ha fet també visible amb dues titelles de fusta que adornaven la taula de la roda de premsa.

Programació

La ‘Mostra dels 5 anys del Cabanyal Íntim al TEM’ s'inicia aquest divendres 12 de febrer, amb una festa gala inaugural gratuïta presentada per la Diva, l'actriu Ángela Bermúdez, qui ha sigut la mestra de cerimònies en l'obertura de totes les edicions de Cabanyal Íntim. Actuaran el poeta escènic i 'performer' Jesús Ge, amb el seu espectacle Açò no és avantguarda, i el grup musical Flamenkicidio, nascut en els carrers del Cabanyal, que aborda el flamenc amb una visió molt personal.
 
Flamenkicido
Flamenkicido. Foto: Cabanyal Íntim

La nova etapa de gestió pública del TEM permetrà als espectadors el dissabte 13 i el diumenge 14 conèixer les entranyes i racons més íntims del Musical a través d'una ruta teatral que transcorrerà per les seues diferents estades i en la qual es podran veure 6 espectacles multidisciplinaris que, per la seua qualitat i vinculació amb el barri, romanen ja en la memòria col·lectiva. “Els espectadors, dividits en grups a l'entrada del teatre, seran guiats pels membres de l'equip del festival a través d'un recorregut d'unes 3 hores en els quals viuran diferents experiències escèniques i irrepetibles ja que per a cada grup serà diferent la ruta”, ha explicat l'equip del Cabanyal Íntim.
 
Cartell 5é Cabanyal Íntim
Cartell 5é Cabanyal Íntim. Foto: Cabanyal Íntim.

La Mostra dels 5 anys del Cabanyal Íntim al TEM oferirà també una exposició fotogràfica a través de 28 imatges captades al llarg de les diferents edicions del festival, la majoria d'elles inèdites i signades en gran part per Lorena Hernández, 'Lore Land', fotògrafa de les últimes quatre edicions del festival.

Pròxima estació del Cabanyal Íntim: L'avenir

Com ha informat l'equip del festival, el Cabanyal Íntim celebrarà la seua 6a edició aquesta primavera, del 5 al 15 de maig, sota el lema “L'avenir” i novament portarà espectacles de xicotet format a l'interior de les llars del barri, en un diàleg entre la cultura teatral emergent i la realitat d'un barri, la seua història i el seu veïnat. Com ja és habitual, enguany s'incorporarà també a la llista de col·laboradors il·lustres –Javier Mariscal, Carmen Calvo, Mira Bernabeu, Enrique Vila-Matas- que amb el seu art donen suport de manera altruista al festival, una figura destacada i guardonada en repetides ocasions pel seu treball, el nom del qual anunciaran en breu.

D'altra banda, el festival, dins del seu model d'autofinançament, ha iniciat ja la seua campanya de micromecenatge a la plataforma digital Verkami, amb la recaptació de la qual es farà front a les despeses mínimes de producció del festival.

Programació Mostra dels 5 anys del Cabanyal Íntim


 
Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next