Diari La Veu del País Valencià
Cent mil signatures demanen acomiadar una professora per les seues declaracions
EFE / València

Aquesta petició està allotjada en la plataforma change.org i des del passat 27 de març, un dia després que la professora expressara aqueixa i altres polèmiques afirmacions, milers d’usuaris, la majoria des de les xarxes socials, han avalat amb la seua signatura que la universitat execute ʹl’acomiadament immediatʹ de la professora de Doctrina Social de l’Església, Gloria Casanova.

Aquesta professora, segons fonts de la Cardenal Herrera-CEU, continua fent classe en aquesta universitat però ja no en Periodisme. Aquestes fonts han assenyalat, respecte a la petició de la citada plataforma virtual, que aquesta institució acadèmica “respecta els drets laborals dels professors”.

Els signants de la petició censuren el “fanatisme i adoctrinament” d’aquesta docent, qui amb les seues afirmacions expressades en una aula universitària “fomenta i justifica la violència contra la dona, les violacions o la discriminació de les persones per la seua orientació sexual”.

Després de citar entre cometes algunes de les frases abocades en aquella classe i que l’endemà van reproduir diversos mitjans de comunicació gràcies al testimoniatge de diversos alumnes, la petició virtual considera ʺintolerableʺ que una professora “transmeta tals idees als seus alumnes des d’una posició d’autoritat”. Dos dies més tard d’aquella polèmica classe de tercer curs de Periodisme, la Fundació Universitària Sant Pablo CEU va assegurar en un comunicat que els seus ensenyaments “no admeten interpretacions extremes que deriven en menyspreu de la dignitat i la llibertat de la persona humana”.

Per a la fundació, “la llibertat de càtedra, dret reconegut expressament en la Constitució, així com la llibertat dels nostres estudiants a una respectuosa discrepància de l’ideari catòlic, són objecte de protecció i garantia en totes les universitats CEU, i per a açò s’ofereixen nombrosos canals de diàleg i participació”. Per la seua banda, la Universitat CEU-Cardenal Herrera va defensar llavors “el debat plural”, que en la seua opinió, va generar entre els seus alumnes la professora del centre.

La consellera d’Educació, María José Catalá, va emmarcar en la “llibertat de càtedra” les opinions expressades per aquesta professora, amb independència que les compartira o no.

Comparteix

Icona de pantalla completa