Diari La Veu del País Valencià
Els regants rebutgen assumir el preu de l’aigua dessalada
EFE / València

Els regants valencians han informat que han acordat remetre una carta al ministre Miguel Arias Cañete, per a traslladar-li com de preocupats estan i mostrar el “rebuig frontal” a aquesta integració que, segons han indicat, sembla que estudia el Ministeri.

Els regants entenen que la intenció del Ministeri d’integrar les confederacions (a més de la Mancomunitat dels Canals del Taibilla) en Acuamed no tindria més objecte que la repercussió en els rebuts de l’aigua, els costos de construcció i explotació de les plantes dessaladores.

Però aquesta solució, segons han defensat, “encariria notablement el cost de l’aigua”, per la qual cosa no estan disposats a assumir-ho. L’objectiu de la missiva és traslladar-li la intenció de seguir integrats en les confederacions hidrogràfiques com fins ara, amb la finalitat que el Ministeri reconsidere la seua postura i no duga a terme la mesura.

El president de Fecoreva, Benjamín Aparicio, ha assenyalat que els regants no poden “assumir el preu de l’aigua dessalada; per açò les dessaladores no troben clients”. “I no volem ni sentir parlar d’hipotètiques integracions en una empresa pública que l’única cosa que ens portaria és més encariment del cost de l’aigua”, ha agregat.

En aquest sentit, els representants de la Federació s’han emplaçat a la pròxima Junta General, que se celebrarà en el mes de maig, per a decidir si convoquen mobilitzacions, en funció de la resposta del Ministeri.

Comparteix

Icona de pantalla completa