Diari La Veu del País Valencià
Tots els partits del PV a una veu per pressionar el Govern estatal per un finançament just

RedactaVeu / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha posat èmfasi aquest matí, durant la roda de premsa posterior al Ple de Consell, en la “necessitat” que “tots els càrrecs públics valencians treballem junts” per donar “visibilitat” a la “necessitat” d’un “nou sistema de finançament autonòmic que siga constitucional, equilibrat i que assegure el desenvolupament de polítiques que ajuden a millorar la vida de les persones”.

Oltra s’ha referit durant la seua compareixença davant els periodistes a la reunió que se celebrarà dimarts que ve, en la qual participaran els representants del País Valencià de tots els grups polítics amb presència en el Congrés i en el Senat.

En aquesta trobada i segons la portaveu del Govern valencià, s’analitzarà i consensuarà com donar a conèixer de forma més palesa aquesta “posició conjunta en relació a un finançament just” per al País Valencià.

L’objectiu és que aquesta “contribuïsca, a més, a fer pressió perquè el nou govern d’Espanya que sorgisca de les negociacions sàpiga que l’aportació de la Comunitat al debat territorial és la necessitat que tinguem d’un nou sistema de finançament que siga constitucional”, al temps que “garantir els recursos econòmics suficients” per assegurar el respecte als drets dels valencians i les valencianes i que, en tercer lloc, “equilibre dins de l’Estat les possibilitats que tots tenim de desenvolupar nova vida de forma digna i els serveis públics necessaris per aconseguir aquest objectiu”.

Oltra ha explicat que el nou sistema de finançament “ha de regularitzar també el deute que s’ha generat en alguns territoris -com és el PV- com a conseqüència d’un infrafinançament durant anys. És imprescindible que aquest deute desaparega com a càrrega de la Generalitat, perquè sinó és molt difícil poder fer polítiques que garantisquen la vida digna de les persones”, ha subratllat.

Segons la mateixa portaveu “no es tracta de fixar una nova estratègia, “sinó de compartir amb tots els càrrecs públics valencians amb presència en les institucions de l’Estat la reivindicació conjunta d’un finançament constitucional, una demanda que ha sigut aprovada en les Corts per unanimitat de tots els grups polítics”. Ha insistit que aquest “és un objectiu que compartim tots els grups parlamentaris” en les Corts i “és necessari que es defense des dels diferents àmbits institucionals, siguen del grup parlamentari que siguen”. Aquesta reivindicació compta “amb el respatler d’un ampli espectre de representació tant de la societat civil com dels agents socioeconòmics de la Comunitat i de les universitats”, segons la vicepresidenta.

“Rebuig absolut” a les paraules “intolerables” del cunyat de Barberá, José María Corbín

En altre moment de la roda de premsa, Oltra s’ha referit a les declaracions realitzades aquesta setmana per l’advocat José María Corbín i ha manifestat el “rebuig absolut del Consell davant uns comentaris que des del nostre punt de vista poden ser atemptatoris als drets de les dones i que, a més, poden encoratjar a comportaments d’agressivitat masclista intolerables en la nostra societat”. Així, ha insistit que es tracta “d’uns tipus de comentaris que no considerem gens frívols, ja que porten darrere unes càrrega de profunditat que posen de manifest que les estructures desiguals entre homes i dones segueixen pervivint en la nostra societat i que hem d’eradicar”.

Per a la vicepresidenta aquest tipus de manifestacions “són el primer pas cap a problemes majors” ja que, ha dit, “es comença amb expressions com aquestes i es pot acabar en situacions molt greus que tots temem que lamentar perquè la base estructural de la nostra societat segueix sent igual que fa anys”.

Cal recordar que el Consell posarà en coneixement de la Fiscalia aquestes paraules que ha qualificat “d’indesitjables”, tenint en compte a més “que estan pronunciades per una persona amb gran projecció actualment en els mitjans de comunicació, amb la finalitat que s’estudie si s’emmarquen dins d’algun tipus penal delictiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa