Diari La Veu del País Valencià
Un miler de persones recorden el bombardeig franquista de Xàtiva

RedactaVeu / Xàtiva.

El bombardeig de Xàtiva o bombardeig de l’estació de Xàtiva és el nom amb què es coneix l’atac de l’aviació feixista italiana sobre l’estació de la capital de la Costera, el 12 de febrer de 1939.

A causa del gran nombre de víctimes i destrucció material, alguns autors l’han denominat el Guernica valencià. Tot i això, al contrari que el bombardeig de Guernica, el de Xàtiva és menys conegut i després de la guerra va quedar oblidat.

Però ahir diumenge un miler de persones homenatgearen els republicans morts i demanaren reparacions per a les famílies en un acte on es respirà un alè de canvi amb la desaparició de la política d’Alfonso Rus. Així, el govern municipal i altres autoritats assistiren a aquest emocionat acte.

També va participar el president de Jueces para la Democracia, Joaquim Bosch qui va explicar les mesures que es podem aplicar des del municipalisme a la reparació i recuperació de la memoria histórica.

Per la seua banda, Matías Alonso, coordinador del grup per la recuperació de la Memòria Històrica, va destacar la barbaritat d’aquests atacs aeris sobre la població.

Comparteix

Icona de pantalla completa