Diari La Veu del País Valencià
La FE CCOO PV exigeix al Consell negociar el pagament de sexennis al professorat interí

RedactaVeu / València.

La FE CCOO PV demana al Govern valencià que la Mesa General “obriga la negociació d’un acord que permeta que el personal interí de la Generalitat (tant d’Educació com de Sanitat i Administració Pública) puga cobrar els complements que ara mateix no cobren”.

En el cas del professorat interí, l’impediment, segons la Federació sindical, és la Disposició Addicional 28.2 de la Llei de Pressupostos de 2016, per la qual cosa es prepararà una esmena a la Llei, per a evitar la seua aplicació, “però no va prosperar”. Ara s’està preparant una Proposició No de Llei perquè les Corts insten el Govern a obrir la negociació d’un acord “que permeta que el professorat interí tinga els mateixos complements que el professorat funcionari de carrera”.

La FE CCOO PV recorda que, des que la Unió Europea va dictar la Directiva 1999/70/CE, els Estats membres tenen l’obligació de “reconèixer el pagament de sexennis al funcionariat interí”, cosa que, subratlla el sindicat, “no es fa al País Valencià”.

Per aquestes raons, la FE CCOO PV “exigeix” la negociació d’un acord de sexennis i carrera professional del personal interí de la Generalitat Valenciana “semblant al que existeix en altres comunitats autònomes”.

Finalment, la Federació Sindical anuncia en el mateix comunicat que pensa encetar una campanya de recursos contenciosos administratius “que estan sent guanyats, però el reconeixement administratiu no permet el cobrament perquè la Llei de Pressupostos de la Generalitat ho impedeix”.

Comparteix

Icona de pantalla completa