Diari La Veu del País Valencià
L’Associació 1entretants proposa als alumnes una Valencianada altament tecnològica
RedactaVeu / València

Més de 1.400 alumnes de Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat de 23 instituts del País Valencià participaran el 17 de febrer en la Valencianda (#VLCda16 en les xarxes socials) un exercici de geolocalització i coneixement de la ciutat de València i alhora una activitat forma part del World Mobile City Project (#WMCP16 en les xarxes socials).

L’activitat està organitzada a València per 1entretants i està adreçada als joves als quals els ha de permetre saber localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada…). La preparació de l’activitat ha comportat una tasca d’elaboració de fitxes, informació sobre els edificis i la ciutat i també sobre algunes aplicacions de mòbil amb les quals s’ajudaran els alumnes mentre visiten els monuments de la ciutat. Tot plegat es tracta d’un esdeveniment sociocultural i educatiu en el qual “no sempre tenim ocasió de participar els centres educatius: per les dimensions del treball, per la interdisciplinarietat de la proposta i per l’esforç que demana”.

L’activitat va més enllà dels grups que hi participen directament el dia 17 de febrer. Els professors, de diferents assignatures que abasten la llengua (valencià, castellà, anglès, llatí…), les socials, la biologia, la física i la química, l’educació plàstica i visual, l’educació física, l’animació sociocultural, la tecnologia o la informàtica, han treballat també amb altres alumnes del seus centres, així mateix indiquen que els materials estaran a disposició de qualsevol altre professor o centre que vulga repetir l’experiència amb els seus alumnes. Així mateix els alumnes coneixeran edificis tan emblemàtics com la Llotja de València, la Seu i l’estació del Nord, les facultats de les diferents universitats o els hospitals de la seua àrea d’influència.

Els objectius generals de la proposta, a més de la divulgació del patrimoni cultural valencià, consisteixen a establir ponts entre l’ensenyament formal i el no formal, difonent també l’ús de dispositius mòbils per a l’aprenentatge en contextos reals.

Enguany aquesta activitat torna a comptar amb la col·laboració del MuVIM, centre de referència i on s’han celebrat les reunions preparatòries. A més, en aquesta edició s’ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de València, especialment de les regidories de Cultura, Educació i Joventut, i Mobilitat. També l’EMT facilitarà la mobilitat dels participants, amb la finalitat de promoure l’ús del transport públic i de publicitar de forma pràctica i real totes les línies que formen part de la xarxa d’autobusos de la ciutat, ja que l’alumnat haurà de desplaçar-se per tota la ciutat per arribar als 83 llocs que han estat seleccionats enguany.

Per saber els detalls fil per randa poden consultar la plataforma d’1entre tants i els documents adjunts a aquesta notícia.

Comparteix

Icona de pantalla completa