Diari La Veu del País Valencià
Baldoví diu que el referèndum no és una línia roja de Compromís per investir Sánchez
Jose Soler / ACN / València

Joan Baldoví ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després de la reunió que han mantingut diputats i senadors valencians de tots els partits amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per posar en comú la reivindicació d’un millor finançament.

El portaveu de Compromís ha dit que l’única línia roja de la seua formació en les negociacions per al nou govern espanyol és que el PP no governe. Sobre el referèndum a Catalunya, Baldoví ha dit que Compromís “és una coalició d’estricta obediència valenciana” i que aquesta qüestió no es troba en l’agenda política dels valencians. “Dit això, per a nosaltres el dret a decidir és un dret absolutament inalienable de les persones i dels pobles”, ha remarcat Baldoví.

Sobre la proposta de Podemos a Pedro Sánchez , Baldoví ha indicat la independència de Compromís vers la formació de Pablo Iglesias, tot i que ha reconegut estar d’acord amb moltes de les propostes realitzades per la formació violeta i ha insistit en la necessitat que el pròxim govern espanyol no siga monocolor.

“Res no és insalvable, el que s’ha de fer és que s’asseguen a parlar”, ha demanat Baldoví, que ha afegit que cal anar més enllà dels gestos perquè “si no ens asseiem, pels plasmes no solucionarem res, les oportunitats històriques passen una vegada a la vida”.

En aquest sentit, el portaveu de Compromís ha recordat les reunions de treball que la seua formació manté amb el PSOE i que divendres es reuniran amb Pablo Iglesias, tot reiterant que “la millor manera d’acostar posicions és parlar”.

Baldoví també ha dit que la coalició donarà suport a aquell que mostre el seu compromís ferm amb un nou sistema de finançament per als valencians, que incloga una compensació del deute històric i un sistema més just, amb la mateixa despesa per habitant que altres autonomies.

Preguntat sobre l’absència de Rita Barberá en la reunió de diputats i senadors valencians així com en la constitució del Senat, Joan Baldoví ha manifestat que “quan a un treballador li paguen un jornal el que ha de fer és anar a treballar”. Així mateix, el portaveu de Compromís ha lamentat el mal exemple per als ciutadans que dóna una persona “que li paguen un sou públic i no està a un debat sobre un tema que afecta el benestar dels ciutadans, en especials els ciutadans d’on ha estat 24 anys alcaldessa. A mi m’avergonyiria que em pagaren un sou i no acudir a treballar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa