Compromís denuncia greus irregularitats al Patronat de Turisme de la Diputació d'Alacant

Concretament destapa l’ocultació d’una auditoria amb la qual aquesta entitat sols ha pogut demostrar l'existència de 2 béns, dels 7 que l'empresa auditora sol·licitava
16 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / Alacant

Un immoble per valor de 73.000 euros, un vestit amb un cost de 800 euros, una aplicació informàtica de 120.000 euros, una torre de vigilància de 6.000 euros o una càmera web de 3.000 euros… Aquests són alguns dels béns immobilitzats que l’organisme autònom del Patronat de Turisme ha pagat amb diners públics i no s’ha pogut demostrar la seua existència, segons les conclusions de l’auditoria externa de 2015 que la Diputació està obligada a dur a terme i que Compromís ha fet pública hui.

Les conclusions de l’informe, en mans de la Diputació des de fa mesos, no s'havien fet públiques fins ara. Criden l’atenció perquè en realitat és un estudi superficial que només podria estar assenyalant el camí d’un greu cas d’irregularitats. L’empresa auditora ha sol·licitat al Patronat 7 béns en base a 7 factures i d’aquests només s’ha comprovat l’existència de 2 béns. En total, almenys hi ha 202.472 euros ‘desapareguts’. Això és, dit d'una altra manera, que el 70% de béns sol·licitats i pagats amb diners públics no apareixen.

L’informe conclou que existeix un excés de finançament al patronat. L’opacitat descoberta per l’auditoria és preocupant en un ens administratiu que tracta assumptes tan importants per a Alacant i les seues empreses com és el turisme. En el document, al qual ha tingut accés la coalició, consta com a despesa publicitària  683.454, 67 euros. D’aquest total, 546.592,87 euros (el 79%) “no correspon a una campanya en concret”.
 
Gerard Fullana.
Gerard Fullana. Foto: La Veu.

Compromís troba sospitós que el 55% de les subvencions que es concedeixen durant el termini analitzat es van tramitar mitjançant el procediment de concessió directa sense justificar els mecanismes per a la seua tramitació mitjançant aquest procediment. La Llei General de subvencions estableix que el procediment ordinari de subvencions ha de ser el de concurrència competitiva.  

“Cada dia és més evident que les pràctiques d'irregularitats són presents a la gran majoria de les institucions que ha governat el Partit Popular. Des de Compromís fem una crida perquè el plenari demane un estudi en profunditat de la gestió del PP dels darrers 12 anys en aquesta institució”, ha manifestat el portaveu de la coalició a la institució, Gerard Fullana.

“Les dades representen només la porta d'entrada a la casa dels horrors del Partit Popular a la Diputació d'Alacant, és el moment que entre aire fresc. És poc ètic ocultar informacions d'irregularitats i qüestionar que el govern democràtic coordine les polítiques de les institucions valencianes”, ha considerat Fullana.

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next