Diari La Veu del País Valencià
Puig reivindica el sindicalisme de classe a l’acte del 50è aniversari de CCOOPV
RedactaVeu / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, destacà el treball de Comissions Obreres del País Valencià “per la democràcia, per la llibertat i per l’Estatut d’Autonomia que tenim hui”. Per això, assegurà que “és un honor i una gran responsabilitat” traslladar l’agraïment “solemne” de totes les institucions valencianes per “tot el treball fet durant cinquanta anys”.

El president assistí ahir a l’acte de commemoració del 50 aniversari de Comissions Obreres del País Valencià, on va felicitar els seus membres. “Vosaltres heu pres partit per la causa justa de la llibertat, de la igualtat, del pluralisme; la causa justa que ha fet possible els avanços que tenim hui i que ha fet possible l’autonomia”.

A més, va mostrar l’agraïment del nou Govern valencià cap als integrants d’aquest sindicat per haver sigut “decisius perquè en aquest país torne a haver-hi un Govern que aspire a ser digne i decent i digne de tots els treballadors i treballadores valencians i valencianes”.

El President Ximo Puig a l’acte del 50è aniversari de CCOOPV. Foto: GVA.

Al llarg de la seua intervenció, Puig reivindicà la importància històrica d’aquest sindicat i del sindicalisme de classe assegurant que “qui perd els orígens, perd la seua identitat”. Per açò, es va mostrar contundent en afirmar que “ara més que mai cal reivindicar el paper del sindicalisme de classe, si volem construir una societat moderna hem de saber qui som i d’on venim”.

Durant l’acte de commemoració del cinquanta aniversari del sindicat, el president va defensar que construir un país “fort, cohesionat i socialment avançat” només és possible amb uns sindicats “forts, moderns i útils per als treballadors i treballadores”.

El president va aprofitar, finalment, per a reivindicar al Govern espanyol que autoritze l’arribada de refugiats sirians al País Valencià, en aquest sentit afirmà que “el Govern valencià vol que vinguen a aquesta terra refugiats sirians que en aquests moment estan morint de manera salvatge a Grècia”, manifestà el cap del Consell.

Comparteix

Icona de pantalla completa