Ribó defensa un referèndum a Catalunya com el fet a Escòcia

L'alcalde de València posa com exemple el Govern de la Generalitat i el de l’Ajuntament
17 febrer 2016 01:00h

Europa press / Madrid.

L'alcalde de València, Joan Ribó, veu "perfectament assolible" que el pròxim Govern espanyol siga "progressista" al mateix temps que ha defensat la celebració d'un referèndum a Catalunya per a decidir sobre la independència de Catalunya. "Espere que aquest país aconseguisca un Govern de progrés", ha assenyalat durant un desdejuni informatiu a Madrid, organitzat per Nova Economia Fórum, preguntat sobre les negociacions entre les diferents forces polítiques per a aconseguir un acord per a l'Executiu espanyol.

Ribó, que no ha volgut pronunciar-se sobre les condicions que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, demana al socialista, Pedro Sánchez, de cara a conformar un Executiu del PSOE, ha insistit que aconseguir un Govern progressista és "perfectament assolible".

En aquest sentit, ha defensat “l’experiència positiva" del tripartit de l'Ajuntament de València format per Compromís, el PSOE i València En Comú, així com el Govern de la Generalitat Valenciana entre PSOE i Compromís.

Govern "del poble amb el poble"

Per a Ribó, aquests executius "són un bon exemple a seguir" ja que, segons ell, aposten per la política "dialogada" i formen un "Govern plural": "El més adequat des del nostre punt de vista és establir un Govern del poble amb el poble".

Així doncs, ha desitjat aquesta mateixa fórmula per al Govern espanyol. "Un Executiu plural que atenga la diversitat de les Corts Generals amb un caràcter progressista que treballe per millorar la vida de les persones des d'una perspectiva d'honradesa i confiança des de la transparència i el diàleg", ha manifestat. "Tots els valencians saben que no ens mengem els xiquets, ni tenim banyes ni portem cua", ha subratllat, per a després afegir que amb aquest tipus de Govern es pot "avançar moltíssim".

Preguntat sobre la celebració d'un referèndum a Catalunya --una de les condicions que Iglesias posa damunt de la taula per a donar suport al PSOE-- l'alcalde ha dit desitjar que s'aconseguisca "la majoria democràtica per a poder fer un referèndum com va fer Gran Bretanya amb Escòcia, previ acord amb el Govern del país”. En aquesta línia, ha defensat "el respecte als drets nacionals especialment a Espanya” ja que, al seu parer, “és el país més plural d'Europa".


 
next