La línia C-3 de Rodalies arribarà a l'Estació del Nord en juny

Aquest ha sigut el compromís del secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño
17 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / EP / País Valencià

Els alcaldes afectats per la interrupció de la línia de Rodalies C-3 fins al centre de València han mantingut aquest dimarts una reunió amb el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, de qui han aconseguit el compromís que la línia arribe a l'Estació del Nord el pròxim mes de juny, segons han informat els Ajuntaments de Xest i de Xirivella als seus comunicats.

Entre els assistents a la trobada es trobaven els alcaldes de Xirivella, Aldaia, Alaquàs, Loriguilla, Xest, Xiva, Bunyol, Setaigües, Requena, Utiel, Camporrobles, Riba-roja de Túria i Mislata, així com el subdelegat del Govern a València, Juan Carlos Valderrama.

Així, l'Ajuntament de Xest ha explicat en un comunicat que Manuel Niño ha anunciat que en les pròximes setmanes s'ampliaran 85 metres d'andana i s'augmentarà la capacitat de la via, uns treballs que han de sincronitzar-se amb les obres que s'estan realitzant en la línia de València-Castelló.

En paraules de Niño, aquesta actuació suposa la modificació dels itineraris actuals de les vies i la instal·lació d'un nou programari informàtic. Després de les obres, caldrà realitzar les proves pertinents de seguretat i formació per a maquinistes per obtenir el certificat de posada en ús del servei que passa per l'Agència de Seguretat.

Pel que fa a la demanda d'incrementar la freqüència de pas que arreplega la 'Declaració de Xirivella', on els alcaldes reclamen un llistat de millores en la C-3, el secretari general ha explicat que s'estudiarà la demanda i que a curt termini s'ha descartat el desdoblament de via.

Des del Ministeri de Foment han assenyalat en un comunicat que la reunió ha servit, en primer lloc, per a posar en comú els avanços de les obres que permetran la recuperació definitiva dels serveis de rodalies de la línia C-3 fins a l'estació de València Nord, després de la prolongació des del passat 19 de setembre dels serveis de mitja distància Madrid- Cuenca- València fins a eixa estació, una vegada finalitzada la connexió ferroviària entre València- San Isidre i Font de Sant Lluís.
 
Alcaldes i el subdelegat del govern a la porta del Ministeri de Foment.
Alcaldes i el subdelegat del govern a la porta del Ministeri de Foment. Foto: Ajuntament de Bunyol.

L'execució d'una sèrie d'actuacions complementàries en l'estació de Font de Sant Lluís, les obres de la qual començaran en les pròximes setmanes i finalitzaran abans de l'estiu, permetrà aconseguir la capacitat suficient en la infraestructura per a dotar la línia C-3 València- Bunyol- Utiel amb una oferta ferroviària “d'acord amb la demanda real de la línia”.

En la reunió s'han repassat altres actuacions en marxa sobre la línia, com és l'electrificació prevista en primera fase del tram València - Bunyol. Aquesta actuació es troba en fase de projecte i la seua aprovació al llarg d'enguany permetrà la posterior licitació de les obres corresponents.

Igualment, s'ha destacat com a prioritat del Ministeri l'actuació en matèria d'accessibilitat en estacions, estant prevista per als pròxims mesos l'execució d'un projecte de millora de l'accessibilitat en l'estació de Xiva.

Els alcaldes han advertit que “en el cas que no es complisca el compromís d'iniciar les obres de manera immediata reprendran les mobilitzacions”, i han assegurat que estaran “molt vigilants” perquè es complisquen els compromisos adquirits en la reunió.

Enrique Ortí

Per la seua banda, el secretari general del grup popular en la Diputació de València, Enrique Ortí, ha afirmat que “van ser els alcaldes del PP els qui, durant la passada legislatura, van lluitar per l'engegada de la línia C3”, i ha destacat que l'Executiu estatal “escolta a tots amb independència del color polític i sense necessitat que es munten circs mediàtics”.

Ortí ha avançat que els populars llançaran una campanya en xarxes que tindrà el seu “tret d'eixida” amb un vídeo de suport a la C3.

Logo La Veu
 
next