Medi Ambient intensificarà la vigilància i informació en la prevenció d'incendis

Aquest augment es realitzarà a través del Pla de Vigilància que la conselleria posarà en marxa, en el marc de la nova campanya de Prevenció d'Incendis Forestals
17 febrer 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural intensificarà les tasques de vigilància, informació i dissuasió a través del Pla de Vigilància que engegaran en el marc de la nova campanya de Prevenció d'Incendis Forestals.

La directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, s'ha reunit amb els sindicats que representen l'empresa pública Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus SA (VAERSA), per a presentar-los aquest nou projecte, “molt més ambiciós en matèria de prevenció d'incendis forestals i desenvolupat de manera molt minuciosa a través de l'optimització dels recursos de què disposem”, ha explicat.

El nou Pla de Vigilància contempla canvis tant en les unitats mòbils ordinàries, en les motoritzades i les de serveis especials, com als 68 observatoris forestals dels quals disposa el País Valencià.
 
Vigilant forestal
Vigilant forestal. Foto: Generalitat Valenciana.

Concretament, de les 86 unitats mòbils ordinàries que fins ara treballaven durant huit mesos i una setmana a l'any, passaran 32 d'elles a nou mesos i mig i 54 a nou mesos. Les unitats motoritzades es doblaran, així podran estar operatives tot l'any. Les unitats de servei especials augmentaran també el seu període operatiu fins als cinc mesos i mig. I els observatoris forestals incrementaran els períodes de vigilància durant tot l'any de forma ininterrompuda.

Álvarez ha subratllat que “amb aquestes mesures, juntament amb un escalonament a l'hora de la incorporació dels recursos, pretenem aconseguir una major presència al territori tant en els mesos que tenen major risc d'incendis, com és l'estiu, com durant l'hivern”.

Finalment la directora general ha apuntat que una vegada aprovat aquest projecte s'optimitzaran els protocols entre els mitjans propis de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural amb altres entitats com l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències “amb la finalitat que aquest nou Pla de Vigilància siga efectiu i aquest any les serres de la Comunitat Valenciana registren el menor número d'incendis possible”.

VAERSA

L'empresa pública, VAERSA, gestiona des del 1994 la xarxa d'observatoris forestals i des de 2001 el Pla de Vigilància d'Incendis Forestals del País Valencià. Delia Álvarez ha assenyalat que “aquest és el motiu pel qual el Consell ha decidit renovar la comanda a VAERSA, per així arribar a uns nivells de vigilància i de protecció de les nostres serres acords al patrimoni medioambiental tan important com el que disposem a la nostra Comunitat”

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next