Diari La Veu del País Valencià
II Jornada de Llengua i Cultura Popular Valencianes centrada en els jocs i esports tradicionals

PilotaVeu / València

La II Jornada de Llengua i Cultura Popular Valencianes, que tindrà lloc el pròxim divendres, dia 19 de febrer, en el Centre Municipal de Joventut Algirós de València, ha despertat un considerable interès entre els estudiosos, especialistes i aficionats als jocs i esports tradicionals de les nostres terres, temàtica sobre la qual girarà el contingut de la trobada, segons Josep Lluís Doménech, coordinador de la jornada i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Esta segona edició serà inaugurada pel regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i pel president de l’AVL, Ramon Ferrer. La conferència inaugural estarà a càrrec de Josep Lluís Doménech, president de la Secció de Terminologia i Llenguatges Específics de l’AVL, que tractarà sobre els jocs i esports en el marc de la cultura popular. Josep Bataller també presentarà una ponència sobre l’evolució del llenguatge dels jocs.

La resta de la jornada constarà de tres taules redones, que se centraran en aspectes sociolingüístics del lèxic dels esports, en criteris d’estandardització dels noms dels jocs, i en qüestions històriques dels jocs, com la pilota en la València medieval o els jocs i els esports tradicionals en el món faller. Cadascun d’estos temes seran abordats per especialistes de la competència de Joan Ortí, Víctor Agulló, Emili Casanova o Joan Céspedes, entre altres convidats.

Els objectius, com ha explicat Josep Lluís Doménech, són reflexionar al voltant de la importància dels jocs i els esports com a elements bàsics de la cultura popular; debatre sobre la presència dels jocs en diferents àmbits i territoris; aprofundir en l’impacte dels esports populars en l’ús de la llengua, i finalment, conéixer elements lèxics relacionats amb la temàtica objecte de la trobada que reunirà prop de 200 persones.

Participació de PilotaVeu

La jornada tindrà un espai dedicat al mitjà PilotaVeu, on el seu coordinador, Ricard Sentandreu, presentarà el projecte comunicatiu com a eina de difusió i promoció de l’esport tradicional valencià.

Programa de la jornada:

Encara podeu inscriure’s a la jornada. Per a inscriure’s cliqueu al següent enllaç!

Comparteix

Icona de pantalla completa