Diari La Veu del País Valencià
El nou Servei Mancomunat d’Habitatge ajudarà les famílies a gestionar un lloguer social
Redactaveu / La Ribera

La Junta de Govern de la Mancomunitat de la Ribera Alta va acordar impulsar la creació del nou Servei Mancomunat d’Habitatge, per a gestionar un lloguer social per a famílies necessitades.

El nou servei impulsarà una eixida social per als habitatges públics que continuen buits, com també per a l’estoc de les entitats bancàries.

El president de la Mancomunitat, Txema Peláez, va convocar els alcaldes de més de 10.000 habitants de la Ribera Alta per a exposar les línies mestres del projecte, que encara ha de ser ratificat en el pròxim plenari que l’ens celebrarà en març. Una vegada aprovat, les localitats que estiguen interessades podran adherir-se individualment.

A curt termini, el Servei Mancomunat d’Habitatge durà a terme una anàlisi de la situació en cadascun dels municipis de la comarca adherits per tal d’elaborar un pla d’acció en matèria d’habitatge.

El pla inclourà, entre d’altres, la creació d’un protocol d’actuació contra desnonaments, un servei d’assessorament i mediació amb persones amb problemes per pagar la hipoteca i convenis amb la Conselleria d’Habitatge per a la reparació de pisos socials del parc públic que en l’actualitat es troben buits i necessiten millores.

Comparteix

Icona de pantalla completa