Joves d'Acció, BEA i SEPC inicien una campanya per la llengua a les universitats

“Reclama els teus drets” pretén reivindicar el dret d’estudiar en valencià
17 febrer 2016 01:00h
Representants de Joves d'ACPV, BEA i SEPC acompanyats de professors de la Universitat de València davant el Rectorat de la UV.
 
RedactaVeu / València.

Aprofitant l’inici del segon semestre del curs acadèmic 2015/16 a les universitats valencianes, Joves d’Acció Cultural del País Valencià (Joves ACPV), junt al BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats) i el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), enceten la campanya “Reclama els teus drets” a la universitat.

Aquesta campanya pretén reivindicar el dret d’estudiar en valencià i el compliment de la docència en la nostra llengua a la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV). 

Les tres entitats estan presents a les aules perquè qualsevol alumne que haja escollit una assignatura en valencià i no la reba en aquesta llengua puga reclamar la situació.

L'estudi “Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes” (elaborat per experts per encàrrec de la Universitat de València i d'altres institucions l’any 2011 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua) mostra xifres preocupants quant al compliment de la docència en valencià a les universitats valencianes.
 

És per això que els tres col·lectius de joves valencians ens unim per a fer força en aquesta campanya, on volem reivindicar el dret d’estudiar en valencià i el deure del compliment de la docència en la nostra llengua per tal de promoure el compliment del Pla d’Increment de la Docència en Valencià (Acord del Consell de Govern de la Universitat de València 129/2912, de 26 de juny).

Si voleu més informació o voleu formalitzar la vostra reclamació, podeu omplir un formulari entrant en la pàgina www.reclamaelsteusdrets.com o cercant “Reclam” en Facebook i Twitter.


 
next