Diari La Veu del País Valencià
Un col·legi de Burjassot, en alerta per perill d’enfonsament
RedactaVeu / Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot dóna un marge de quinze dies a la Conselleria d’Educació perquè execute el trasllat de l’alumnat del CEIP Sant Joan de Ribera, davant l’estat de perillositat que presenta part de l’estructura de la teulada de fusta de l’edifici, afectat pels xilòfags (insectes de la madera), i certificat pels últims informes tècnics emesos per l’Ajuntament i realitzats durant les vacances de Pasqua.

Així, han sigut informats la direcció, els professors, pares, mares i els representants de l’AMPA que assitiren ahir a la reunió convocada per l’Equip de Govern per explicar-los, detalladament, la situació actual i les mesures municipals que s’han adoptat i que es podrien adoptar en els pròxims dies.

A la reunió assistiren l’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, Rafa García i José Blanco, primer i segon tinent d’alcalde respectivament, la regidora d’educació, Mª Luz Andrés, la regidora de benestar social, Susana Marco i l’arquitecte municipal, José Luis Heredia. El primer edil ha resumit la situació preocupant després de l’informe tècnic municipal emès que adverteix de l’existència de xilòfags -tèrmits, corc i altres insectes que s’alimenten de fusta-, en algunes bigues i en part de l’estructura de la teulada de l’edifici. Així mateix, l’alcalde va explicar el contingut, i la intenció del Consistori, en la carta enviada, divendres passat, juntament amb l’informe tècnic, a la Conselleria d’Educació en la qual se sol·licita “urgentment, que es trasllade tot l’alumnat a instal·lacions provisionals en el solar que ja està habilitat per a açò i que s’inicie l’execució del nou col·legi, ja que en cas contrari, aquest Ajuntament, haurà d’adoptar les mesures oportunes que garantisquen la seguretat de la comunitat educativa del centre escolar”.

En el document també s’insta la Conselleria que la inversió de fons públics que precisa la solució d’aquest greu problema no pot destinar-se ja a fer una reparació parcial sinó que, “davant la gravetat de les deficiències i la perillositat que l’edifici presenta, aquest Ajuntament considera que la inversió ha de realitzar-se en el projecte de construcció d’un nou centre, un projecte aprovat fa anys per Conselleria i per al qual l’Ajuntament habilità els terrenys que haurien d’albergar les aules provisionals”.

De fet, existeix una partida municipal reservada, segons paraules del primer edil, per a la demolició de l’edifici annex al centre, en el cas que s’iniciara el projecte de construcció del nou edifici. L’alcalde ha finalitzat afirmant que l’Ajuntament “no arriscarà gens la seguretat dels usuaris del col·legi, malgrat les dificultats que es generen davant futures possibles decisions de clausurar les aules més afectades”.

Un procés que començà el 14 de març

Per la seua banda, Mª Luiz Andrés, regidora d’educació ha explicat, amb més detall, tot el procés que l’Ajuntament començà el 14 de març, data en què es va produir la primera inspecció tècnica i, poc més tard, la realitzada el 4 d’abril en la qual se certifiquen els atacs de xilòfags a la fusta de l’estructura de la teulada i del fals sostre.

La regidora ha manifestat que “ja no té sentit un altre pedaç. La Conselleria ha de traslladar els alumnes ja i començar les obres i així li ho sol·licitem en la carta enviada”. Així mateix, ha declarat que la Conselleria disposa ara de quinze dies per a donar una resposta a l’Ajuntament. “Si no ho fa, aquest ajuntament prendrà les mesures que considere necessàries per a salvaguardar la seguretat i que poden passar per començar a delimitar les aules que més puguen veure’s afectades”.

L’arquitecte municipal, José Luis Heredia ha facilitat els detalls més tècnics de l’informe i ha tranquil·litzat els pares i mares declarant que encara que no hi ha perill que el sostre caiga demà ni despús-demà, “sí que són elements que ens posen en alerta i precisen d’una solució que no pot esperar i que, a més, s’uneixen a altres problemes que ja pateix el centre des de fa molt temps, com goteres, humitats o malformacions en l’estructura etc… Nosaltres seguirem emetent informes periòdics i en el moment que vegem el més mínim perill per a la seguretat, es prendran mesures”.

Finalment, tot l’Equip de Govern ha manifestat la voluntat de recolzar qualsevol tipus de mobilització, mesura de pressió o accions que la comunitat educativa es plantege prendre a partir d’ara.

L’AMPA del col·legi públic Sant Joan de Ribera ha decidit que es reunirà hui en assemblea informativa per a explicar la situació a tots els presents de nou i per a organitzar pròximes accions coordinades.

Comparteix

Icona de pantalla completa