Diari La Veu del País Valencià
‘És possible un món sense bancs?’
RedactaVeu / València

El passat dia 15, i dins del Fòrum de Debats ‘El Viejo Topo’, es va presentar a La Nau, Centre Cultural, el llibre “És possible un món sense bancs? La revolució de les finances ètiques i solidàries”, en un acte presentat per Alfons Cervera en què intervingueren l’editor de l’obra, Miguel Riera; l’autor, Joan Ramon Sanchis Palacios, i el conseller d’Hisenda i Model econòmic, Vicent Soler.

Segons l’autor, la casta bancària espanyola (alts directius i consellers) és aquella que majors sous cobra de tota Europa, amb un salari mitjà anual aproximat que supera els dos milions i mitjà d’euros. Una pràctica que premia la mala gestió i la corrupció a preu d’or mentre la majoria dels ciutadans veiem com, any rere any, perdem poder adquisitiu i qualitat de vida.

Per aqueix motiu, el dilema que planteja el catedràtic Joan Ramon Sanchis Palacios en aquest nou llibre –que ve a completar l’anterior no és si hauria d’haver-hi bancs o no, sinó com haurien de funcionar aquestes entitats, qui hauria de controlar-les i si és possible una banca socialment responsable basada en uns valors i principis ètics. Existeixen altres alternatives possibles enfront dels bancs convencionals? Pot ser capaç la societat civil d’exercir el protagonisme d’una revolució financera silenciosa?

Totes aquestes preguntes i respostes pretén abordar aquest llibre escrit per Joan Ramon Sanchis Palacios, Catedràtic d’Organització d’Empreses i Director de l’Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria IUDESCOOP i Director del Màster Universitari en Economia Social (Cooperatives i Entitats no lucratives) de la Universitat de València. Doctor, a més, en Economia de l’Empresa i premi extraordinari de doctorat. Consultor estratègic i especialista en banca cooperativa i banca ètica.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa