Diari La Veu del País Valencià
La Valencianada assoleix un gran èxit de participació i ompli de nou els carrers

RedactaVeu / València.

Més de 1.400 alumnes de Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat de 23 instituts del País Valencià han participat en la Valencianada (#VLCda16 en les xarxes socials), un exercici de geolocalització d’edificis i coneixement de referents culturals de la ciutat de València, perquè els alumnes coneguen edificis tan emblemàtics com la Llotja de València, la Seu i l’estació del Nord, les facultats de les diferents universitats o els hospitals de la seua àrea d’influència.

Aquesta activitat forma part del World Mobile City Project (#WMCP16 en les xarxes socials), i ha estat organitzada a València per l’associació 1entretants. Adreçada als nostres joves, els ha permès saber localitzar qualsevol punt de la ciutat tot combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les darreres tecnologies (internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada…). Els objectius generals de la proposta, a més de la divulgació del patrimoni cultural valencià, consisteixen a establir ponts entre l’ensenyament formal i el no formal, difonent també l’ús de dispositius mòbils per a l’aprenentatge en contextos reals.

La Valencianada, manifesten els organitzadors, “ha estat tot un èxit de participació” que ha tornat a comptar amb la col·laboració del MuVIM, on s’han celebrat les reunions preparatòries i que alhora ha actuat com a centre de control de l’activitat. Però, a més, en aquesta edició, com a novetat, s’ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de València mitjançant diferents regidories. La Regidoria de Cultura ha proporcionat els ‘targetons’ i ha col·laborat en el seu disseny. La Regidoria d’Educació i Joventut ha proporcionat les xapes identificatives per a l’alumnat. El disseny de la xapa és obra de l’alumna de Batxillerat artístic, Esther Bueno, de l’IES Lluís Vives de València, i en aquest ha col·laborat també l’artista Xavier Hernàndez. La Regidoria de Mobilitat, a través de l’EMT, ha facilitat el transport en autobús municipal a tot l’alumnat, amb la finalitat de promoure l’ús del transport públic i de publicitar de forma pràctica i real totes les línies que formen part de la xarxa d’autobusos de la ciutat, ja que l’alumnat ha hagut de desplaçar-se per tota la ciutat per arribar als 83 llocs que han estat seleccionats enguany.

Així mateix, a l’inici de la jornada han estat presents Jaume Fullana, director de política educativa de la Conselleria d’Educació; Rafa Company, director del MuVIM; Jesús Martí, secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ); Josep Enric Garcia, gerent de l’EMT, i diversos regidors de l’Ajuntament de València, com ara Glòria Tello, Maria Oliver i Giuseppe Grezzi.

Comparteix

Icona de pantalla completa