Diari La Veu del País Valencià
Alfonso Grau (judici cas Nóos): ‘Mai he tingut capacitat de contractació a l’Ajuntament’

Europa press / Palma.

L’exvicealcalde de València Alfonso Grau, ha començat a declarar com a acusat a les 09.45 hores en el judici del cas Nóos,i ha assegurat que “mai ha tingut capacitat de contractació a l’Ajuntament”, ja que aquesta competència, sota l’alcaldia de Rita Barberá, corresponia a una mesa de contractació conformada “pels més alts funcionaris de la casa, en la qual no participava”.

Així ho ha subratllat en començar a ser interrogat per l’advocat que representa els regidors del PSPV del consistori valencià, personat com a acusació popular. Es tracta de l’única part, al costat de Manos Limpias, que exercita accions penals contra Grau sota una petició de huit anys de presó.

L’inculpat va ser enviat a la banqueta en considerar l’Audiència Provincial de Balears determinant el paper que hauria desplegat en les negociacions dels convenis que van ser subscrits en 2004, 2005 i 2006 per a la celebració dels denominats València Summit, per l’organització dels quals l’Institut Nóos va percebre 3,6 milions d’euros, a pesar que per a això únicament va emprar 910.600 euros.

En ser preguntat sobre la seua capacitat per a elaborar pressupostos, l’acusat ha recordat que és doctor en Medicina i, per tant, la seua capacitat en aquest sentit “és la que és”.

Comparteix

Icona de pantalla completa