Diari La Veu del País Valencià
El Districte Únic donarà poder als centres escolars per a poder triar
RedactaVeu / València

El sotssecretari d’educació de la Comissió Executiva Nacional del PSPV, Miguel Soler, va mantindre ahir una reunió amb la nova Junta Directiva de FAPA-València en la qual analitzaren la situació de l’educació al País Valencià. Així, abordaren els problemes que suposarà l’aplicació del Districte Únic, ja que, al seu judici, “l’única cosa que pretén el nou decret d’escolarització de l’alumnat és que les famílies tinguen llibertat de sol·licitud de centre, però amaga que seran finalment els centres els que tindran la capacitat de seleccionar a les famílies que es podran matricular”.

Davant d’açò, Soler ha qualificat “d’engany” aquesta nova mesura perquè “no solament no s’incrementaran les possibilitats d’elecció de les famílies sinó que generaran problemes en els municipis”.

D’aquesta manera, ambdues formacions comparteixen també que “s’està iniciant l’últim trimestre del pitjor curs escolar en dècades caracteritzat per la retallada de les beques de menjador, de les ajudes per als llibres de text o la supressió de les línies de transport escolar”. A més, Soler ha assenyalat que a totes aquestes mesures també s’ha d’afegir “la contínua política de retallada al professorat, ja que, ho estan reduint a tots els nivells educatius com hem vist en infantil i primària”. A més, ha lamentat que “açò ha provocat problemes en molts centres i, sobretot, en aquells que estan en zones rurals on es generarà inestabilitat de la població”.

Durant la reunió també s’ha analitzat la situació que travessen les infraestructures escolars. Així, tant des del PSPV com des de FAPA-València han mostrat el seu suport a la convocatòria de vaga que se celebrarà en tot l’estat espanyol el pròxim 9 de maig, ja que, “és la primera vegada en la història en què estudiants, famílies i professors convoquen una jornada conjunta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa