A Xixona ja arriba el Mig Any

Concerts festers, exposicions i desfilades són alguns dels actes destacats per a enguany
18 febrer 2016 01:00h

RedactaVeu / Xixona.

Com és habitual en el mes de febrer arriba el Mig Any de les Festes de Moros i Cristians a Xixona, que se celebren en agost. El punt de partida per al present any és la setmana cultural, que precedirà el dia de Mig Any.

La setmana cultural, així com les Festes de Moros i Cristians, està organitzada per la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià i compta amb actes molt variats i d'altres que són inamovibles a petició popular, com és el cas dels concerts previs al dia de l'equinocci fester.

La setmana cultural començarà el proper 19 de febrer amb la inauguració al saló d’actes de la Societat El Trabajo de l'exposició de fotografies i cartells presentats a concurs. Aquesta exposició estarà oberta fins al proper 28 de febrer totes les vesprades de 18.30h a 20.30h i, els caps de setmana, de 11h a 13h i de 18h a 21h.
 
Programa d' Actes del Mig Any de Moros i Cristians 2016 a Xixona.
Programa d' Actes del Mig Any de Moros i Cristians 2016 a Xixona.
Foto: Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià

La resta de la setmana hi haurà actes molt diversos, però tots al voltant de les Festes de Moros i Cristians. Alguns d’aquests actes són la reproducció del vídeo de Festes o la Xarrada- exposició dels 100 anys del juí sumaríssim del moro traïdor, a càrrec de la filà Moros Grocs de Xixona.

Pel que fa als concerts de festes, el primer serà dimecres 24 a càrrec de la banda juvenil de Xixona on es lliuraran els premis del concurs de dibuix infantil, caps d’esquadra infantil i de llicenciats de l’escola de festes. D’altra banda, tindrà lloc el concert de l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo de Xixona que se celebrarà la vespra del Mig Any. A més, en aquest últim concert es lliuraran els premis dels diferents torneigs, així com el de fotografia festera, el de fotografia per Twitter, el del cartell anunciador de Festes i, per primera vegada, el de micro-relats que, a més, serà publicat al llibret del Mig Any.
 
Mig Any de Moros i Cristians 2016 a Xixona.
Mig Any de Moros i Cristians 2016 a Xixona. Foto: Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià.

Per concloure els actes, el proper dissabte 28 de febrer tindrà lloc el Mig any pròpiament dit. Els actes previstos per a aquest dia s'inicien amb la desfilada de la Federació amb els delegats de cadascuna de les filaes existents a les 12h a la plaça i seguidament desfilaran amb aquest ordre, pel bàndol moro: Marrocs, Moros Vermells, Moros Grocs, Kaimans i Moros Verds, que ostenten la capitania. I pel bàndol cristià seguiran el següent ordre: Llauraors, Contrabandistes, La Canyeta, Cavallers del Cid i Pirates-Marinos, que són capitania enguany. Per últim, de vesprada a les 19h tindrà lloc la segona desfilada que seguirà el mateix ordre.

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next