Les rutes 'Entre Comarques 2016' arriben a la Safor

El programa de recorreguts guiats pels municipis visitarà 54 municipis, dels quals 26 són de la Vall d’Albaida, 18 de la Ribera Baixa i Alta i 10 de la Safor
18 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La tercera edició d'Entre Comarques s'ha presentat aquest dijous a la Diputació de València. Enguany entre els mesos de febrer i juny aquestes rutes passaran per 54 municipis de la Ribera de Xúquer, la Vall d’Albaida i la Safor.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, han presidit l’acte, que també ha comptat amb la presència dels presidents de les diferents mancomunitats involucrades en el projecte (Txema Pelàez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta i vicepresident del Consorci de la Ribera; Jordi Vicedo, president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa; Vicent Gomar, president de la Vall d’Albaida i Salvador Femenia, president de la Safor).

Les tècniques de Riberaturisme, Graciela Olivert i de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Natàlia Quilis, han sigut les encarregades d’explicar les novetats d’aquesta nova edició del programa de rutes, que compleix tres anys.

Jorge Rodríguez ha ressaltat la importància de la col·laboració comarcal “per a mostrar l'oferta turística, perquè el que no es coneix no s'aprecia i ens trobem amb municipis que estaven centrats en un altre sector productiu i que mai fins ara s'han obert al turisme”. En paraules de Rodríguez, “Entre Comarques fa un pas més i combina el turisme de costa i d'interior. Tots sabem que les platges tenen una capacitat d'atracció importantíssima i els municipis de l'interior han d'aprofitar-ho per a atraure visitants”.
 
Presentació Entre Comarques
Presentació Rutes Turístiques 'Entre comarques'. Foto: Diputació de València.

Per la seua banda, Pilar Moncho ha convidat altres comarques a afegir-se al projecte: “Enguany s'ha incorporat la Mancomunitat de la Safor i ja en són quatre les mancomunitats que participen en aquest projecte que genera economia i moviment de persones en les nostres comarques”, ha assenyalat la responsable de Turisme.

54 rutes guiades durant cinc mesos

El 20 de Febrer una ruta literària per la Pobla del Duc i una excursió als refugis militars de la població inaugurarà el calendari de visites d’Entre Comarques 2016, que oferirà visites cada cap de setmana fins al 26 de juny, i recorreran un total de 54 municipis.
 
Cartell Rutes entre comarques 2016
Cartell Rutes entre comarques 2016.

El programa, organitzat per les mancomunitats de la Vall d'Albaida, la Ribera Baixa i Alta i la Safor i subvencionat pel Patronat València Turisme, finalitzarà el 26 de juny a Barx. En aquesta edició de 2016 i per primera vegada, s’inclou la Safor com a destinació.

El programa ofereix 33 dies de ruta durant 17 caps de setmana per a mostrar la història, la cultura, les tradicions i els costums de 54 municipis, dels quals 26 són de la Vall d’Albaida, 18 de la Ribera Baixa i Alta i 10 de la Safor.

El programa finalitzarà amb la 'Trobada Entre Comarques' que tindrà lloc el 2 de juliol, a Tavernes de la Valldigna.
 
Senderisme
Senderisme.

En aquest programa també participen 36 empresaris que ofereixen allotjament amb desdejunis per a dues persones i sopars també per a dues persones.

En contrast amb aquestes novetats, Entre Comarques mantindrà per a 2016 les senyes d’identitat que han consolidant any rere any el seu atractiu com a fita turística: Visites guiades amb degustació gastronòmica a preus populars (4€) i l’oportunitat de descobrir el patrimoni històric, natural i cultural més valuós del sud de València. Cada ruta de matí comença a les 10.30h i la de la vesprada a les 16.30h, des de l'ajuntament de la població corresponent. Podeu trobar tota la informació al següent enllaç.

Logo La Veu
 

Descargas

next