Les treballadores de la neteja de RTVV es queden sense faena ni dret a atur

Els liquidadors concursals han notificat la rescissió del contracte amb Secopsa a partir d'aquest divendres
19 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / València

Les 17 treballadores de la neteja de les instal·lacions de RTVV (15 a Burjassot i 2 al centre d'Alacant) es troben en 'terra de ningú'.  El passat dilluns, els liquidadors concursals van notificar a l'empresa Secopsa la finalització del contracte amb data de 19 de febrer. A partir d'aquest moment, i desaparegut el contracte, l'empresa abandonarà el centre i les seues treballadores, també.

Segons denuncia CCOO, les treballadores entraran hui en un limbe laboral, ja que causen baixa als seus llocs de treball, però com que no tenen notificació d'acomiadament oficial no podran accedir a les corresponents prestacions per acomiadament. El conveni col·lectiu de neteja garanteix la subrogació del personal en cas que es contracte altra empresa, però es dóna la circumstància que l'últim concurs quedà desert. El conveni garanteix que si durant l'any després de la finalització del contracte es decideix contractar a una altra empresa, les treballadores hauran de tornar al seu lloc de treball.
 
RTVV
RTVV. Foto: La Veu.

Les representants de CCOO a l'empresa reclamen un consens i una solució el més favorable possible, però no creuen que això passe per rescindir unilateralment el contracte. Per això, sol·liciten que s'amplie el contracte durant un període de temps per a començar a negociar una eixida acordada, no sols amb l'empresa, sinó amb les representants de les treballadores.

CCOO té previst denunciar a RTVV i a Secopsa perquè siga la justícia qui dictamine qui ha de fer-se càrrec de les treballadores, ja que ambdós es desentenen de la seua situació. A més, el sindicat registrarà aquest divendres, 19 de febrer, un escrit dirigit a la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, perquè medie en el conflicte.

Logo La Veu
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next