Diari La Veu del País Valencià
EU-Alzira demana que es retornen els rebuts de l’aigua des de la detecció del problema
RedactaVeu / Alzira

EU-Alzira ha presentat una proposta a la Comissió de Seguiment de l’Aigua Potable perquè siguen tornen els imports dels rebuts de l’aigua potable des que es va detectar que no era apta per al seu consum (des del dia 16 de gener, tot i que no es conegueren els resultats fins el 18 de febrer). I demanem que açò es tracte en la reunió d’aquest òrgan que se celebrarà demà dijous. L’equip de govern i l’empresa concessionària, Aguas de Valencia, “han de pronunciar-se i oferir compensacions a la ciutadania i solucions sobre l’aigua contaminada d’Alzira”.

Des d’EU: “Advertim que el reglament que regula el servei d’aigües potables diu clarament en el seu article 7 que tant l’Ajuntament com Aguas de Valencia han de garantir un servei d’aigua apta per al seu consum. Per tant, la ciutadania ha estat pagant per un servei que no té”.

Per altra banda, en les condicions del contracte amb la concessionària d’aquest servei públic municipal, l’Ajuntament es reserva “l’alteració de les tarifes a càrrec dels abonats i de la forma de retribució del concessionari” (art. 30.1).

Per tots aquests motius, des d’EU, “exigim que es retorne el rebut de l’aigua per un servei que no s’ha prestat, des que es va detectar la contaminació fins que es done una solució satisfactòria, amb tots els riscos i perjudicis que ha causat al conjunt de la ciutadania alzirenya”.

Per últim, des d’EU-Alzira “ens congratulem que, per fi, des que es decretà l’alarma sanitària per contaminació de l’aigua potable a Alzira, s’haja convocat la Comissió de Seguiment de l’Aigua Potable, per a tractar part dels problemes generats”. EU va exigir la seua convocatòria el passat dia 5.

Comparteix

Icona de pantalla completa