Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM signa el conveni de creació de la Càtedra d’Estudis Artístics amb la UPV i la UV

RedactaVeu / València.

Aquesta nova càtedra té com a finalitat analitzar i investigar les connexions de l’art modern i contemporani local i global, amb els importants fons d’un museu de referència dins l’art contemporani com és l’IVAM, per tal d’explorar noves vies d’investigació i d’anàlisi. A més, el conveni preveu potenciar seminaris, cursos i publicacions.

Vicent Marzà ha declarat que es tracta d’una iniciativa “important” que consisteix a posar en valor els importants fons de l’IVAM i oferir-los als investigadors, per tal que es puguen generar noves línies d’estudi, de reflexió i també de promoció i difusió. Per tant, ha dit, “es tracta de gestionar de manera eficient un patrimoni cultural molt important i posar-lo al servei de la societat”.

En aquest sentit, Marzà ha afegit que “la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València són la mostra de dos illes de certesa dins el mar d’incertesa a què hem estat sotmesos fins ara. Conjuntament amb l’IVAM, amb aquest conveni posem en valor les coses que fem bé i deixem clar que, si ens unim, les fem millor”.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, ha sigut qui ha presidit la firma del conveni per a la creació de la Càtedra d’Estudis Artístics Segles XX/XXI (IVAM_UV-UPV) per part dels rectors de la Universitat de València, Esteban Morcillo; de la Universitat Politècnica de València, Francisco José Mora; i el director de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), José Miguel G. Cortés.

El director del museu, José Miguel G. Cortés, ha destacat que és la “primera vegada” que es constitueix una càtedra “en la qual participen conjuntament les dues universitats valencianes amb el museu d’art modern i contemporani més important” del País Valencià. Segons Cortés, l’IVAM “vol convertir-se en un vertader centre de generació, anàlisi i difusió del coneixement de l’art de l’últim segle a través de l’estudi i de la investigació artística.”

“Fronteres i límits”

Tant les dues universitats valencianes com l’IVAM aportaran anualment 5.000 euros cadascun per finançar les activitats vinculades amb la càtedra durant els dos anys de vigència d’aquesta. Codirigida pels professors Vicente Sánchez Biosca, de la UV, i Juan Vicente Aliaga, de la UPV, la càtedra tindrà seu a l’IVAM. Una de les activitats que promourà serà l’organització del seminari “Fronteres i límits”, que versarà sobre els conceptes de frontera, límits i territorialitat de la cultura moderna i contemporània europea, i que comptarà amb ponents de caràcter internacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa