Diari La Veu del País Valencià
Xiular l’himne d’Espanya no és delicte, segons el jutge

L’Audiència Nacional ha decidit arxivar la causa contra la xiulada a l’himne d’Espanya que va tenir lloc el passat 30 de maig al Camp Nou en el partit de la Copa del Rei que va disputar el Barça contra l’Athletic de Bilbao. El jutge, Fernando Andreu, considera que no es va produir un delicte d’injúries contra el rei espanyol ni d’ultratge als símbols de l’Estat espanyol.

Andreu ha pres la mateixa decisió que el jutge Santiago Pedraz, que també va decidir arxivar la querella que va presentar la Fundación Denaes pels mateixos fets en un partit de Copa l’any 2009.

El mateix dia que es va produir la xiulada al Camp Nou, el govern espanyol va emetre un comunicat assegurant que “aprofitar un partit de futbol per escenificar una protesta de caràcter polític és una falta de respecte per a aquest esport, per al conjunt dels aficionats i per a tots els espanyols, que tenen dret de gaudir d’aquest partit com el que és: un espectacle esportiu i, alhora, ser respectats a través dels símbols que ens representen a tots i a la nostra democràcia”.

Notícia publicada en Racó Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa