Diari La Veu del País Valencià
EU recrimina al PP la seua negativa a mantenir les beques Erasmus
RedactaVeu / País Valencià

La coordinadora d’EUPV i síndica en les Corts, Marga Sanz, ha defensat en la Comissió d’Educació una Proposició No de Llei que insta el Consell a “mantenir l’aportació a les beques Erasmus i que el criteri no siga, com fins ara, l’expedient acadèmic de l’alumne, sinó la situació econòmica”.

El PP ha votat en contra d’aquesta proposta “i per tant està posant en perill que els estudiants puguen gaudir d’aquestes beques. Ens neguem a, per les retallades, convertir el dret a l’educació en el privilegi per a uns quants”, ha assenyalat la portaveu parlamentària d’EUPV qui considera que si desapareixen aquestes beques, “només els fills de famílies de classe alta podran anar a l’estranger”.

Sanz ha assenyalat que, durant el curs 2010-2011, l’estat espanyol va ser el país que més estudiants universitaris envià a l’estranger amb una beca Erasmus (36.183). “A més a més, va ser el sisè que més va créixer (un 16 %), tot i que les quanties de les beques van ser les més baixes en comparació amb la resta de països, que -de mitjana- van arribar als 250 euros. Aquestos 250 euros són l’aportació dels governs a la beca, la qual és d’uns 410 euros mensuals”, ha recordat la síndica d’esquerres, qui ha afegit que Wert “les retalla en un 60% i l’aportació del Consell és de les més baixes de l’Estat”.

La diputada ha denunciat que la partida destinada a aquest programa d’intercanvi universitari “es rebaixa a més de la meitat per al 2013” i passa dels 36 milions d’euros del 2012 a 15 milions enguany. Així, el govern de l’estat espanyol, “en lloc d’intentar posar fre a aquest problema, l’ha agreujat més amb les reduccions; tot això afegit a les dificultats que estan patint els estudiants universitaris amb l’augment de les taxes universitàries, la pujada de l’IVA o la dificultat per poder accedir a les beques”.

Sanz ha subratllat que el programa Erasmus ha suposat un important element per “fomentar la cohesió i el coneixement de la Unió Europea entre la població jove, que ara es trenca per la falta de finançament”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa