Diari La Veu del País Valencià
Els Verds-PV ratifiquen l’aposta per la confluència valencianista, d’esquerra i verda

RedactaVeu / Vinaròs.

El portaveu d’Els Verds del País Valencià, Joan Francesc Peris, ha efectuat declaracions -en finalitzar la reunió de l’Assemblea de País d’Els Verds que ha tingut lloc a la ciutat de Vinaròs- en les què ha manifestat que Els Verds del País Valencià han ratificat “la seua aposta política per la conformació d’una àmplia plataforma de confluència valencianista on els eixos estratègics que la conformen siguen la sobirania energètica, alimentària, fiscal, econòmica i política, des del reconeixement del País Valencià com a nacionalitat històrica i amb el dret a ser considerat com a subjecte polític”.

Peris ha senyalat que “malgrat l’escàs resultat de la coalició Ara, País Valencià -en les passades eleccions generals del 20D-, en el debat polític, que era necessari per a obtenir grup parlamentari propi per al poble valencià, sí ha estat clar que si eixe dret no es guanya en les urnes valencianes no te l’atorguen a Madrid. Per a tenir un grup propi, totes les forces polítiques valencianistes que defensen la sobirania política del País Valencià hauríem d’haver anat juntes a les eleccions i ara no estaria Compromís al Grup Mixt. Existiria un grup parlamentari valencianista, tal i com el tenen les forces nacionalistes basques i catalanes”.

El portaveu d’Els Verds del País Valencià ha manifestat que “des d’ara és hora de superar vells debats i anar conformant una àmplia confluència de persones, organitzacions socials, culturals, cíviques i polítiques que generen una proposta global alternativa per al País Valencià que volem per al segle XXI, el seu redreçament econòmic, social, cultural i ambiental, on la sobirania que es reclame no siga sols la fiscal, sinó també la sobirania alimentària, energètica i política. Som una nacionalitat històrica que té el dret a decidir el seu futur, a construir-lo”.

Comparteix

Icona de pantalla completa