Diari La Veu del País Valencià
L’IES Joan Bta. Porcar representarà la UJI en la final de la #Lligadedebat

Sandra Serrano / València.

Una trentena d’alumnes de sis centres educatius castellonencs han desenvolupat la fase local de la Lliga de Debat de Batxillerat i Secundària en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I, organitzada per Escola Valenciana, la Xarxa Vives i la Universitat Jaume I.

L’IES Joan Baptista Porcar de Castelló ha guanyat la final local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat corresponent a la demarcació de Castelló, per la qual cosa serà el centre que representarà la Universitat Jaume I de Castelló en la final absoluta, que se celebrarà els dies 29 i 30 d’abril en la Universitat Politècnica de València. El jurat ha aprofitat aquesta última fase de la Lliga a Castelló per a fer menció d’un jove de l’IES Joan Baptista Porcar, Carles Serret, que ha destacat per ser el millor orador de la competició.

La fase eliminatòria i la final local s’ha desenvolupat en un mateix dia, el dissabte 20 de febrer, a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I de Castelló, des de les 8’30 hores fins a les 18’30 hores, entre una trentena d’alumnes procedents de sis centres participants: l’IES Miquel Peris del Grau de Castelló, l’IES Cova Santa de Sogorb, els dos grups de l’IES J.B. Porcar de Castelló de la Plana, l’IES Xèrica de Viver i SES Benassal.

L’IES Miquel Peris i l’IES Joan Baptista Porcar han sigut els dos equips que han superat les eliminatòries i s’han classificat per a la fase final. Qualitats com la capacitat de treballar en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en l’oratòria, l’originalitat del discurs, el bon domini del tema de debat, l’ordenació lògica de les idees, la recerca d’informació, l’adequació en cada intervenció o la correcció tant semàntica com formal, entre d’altres, han sigut les destreses que el jurat ha tingut en compte a l’hora de valorar els grups de debat i decidir que l’IES Joan Baptista Porcar obtenia la millor puntuació.

El jurat ha estat format pel cap de Gabinet del conseller d’Educació, Vicent Martínez; el professor de Comunicació de la Universitat Jaume I, Ramon Feenstra; la professora de la Universitat Jaume I, Montse Ferrer; el professor de Filosofia en Secundària, Vicent Rebollar, i el periodista i membre de l’equip de la Universitat Jaume I de la Lliga de Debat Universitària, Carles Crespo.

Comparteix

Icona de pantalla completa