Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia amenaces de mort a Morera, Oltra i Pañella
EFE / València

Segons ha assegurat el portaveu d’aquesta formació en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus de Les Corts, la Delegació del Govern ha donat “instruccions perquè aquesta recerca derive en un judici de faltes”, la qual cosa en la seua opinió impedeix “qualsevol tipus de recerca criminal”.

Les amenaces van ser fetes per “un mateix autor” a través del correu electrònic i de les xarxes socials durant el passat mes de març i, en alguns casos “revelen un coneixement molt clar” de les persones a les quals anaven dirigides.

Morera assegura que aquestes amenaces s’han estés al portaveu d’aquesta coalició a Alfafar, Joan Sorribes, que el passat mes va escriure en el seu perfil de Facebook: “O els tirem votant o els tirem amb l’escopeta”, en referència al PP.

El grup va denunciar aquests fets davant la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia, però segons ha insistit Morera, la Delegació del Govern ha intentat “ocultar qui hi ha darrere de les amenaces” tramitant-les com a judici de faltes perquè “no es volen investigar”.

Les amenaces, segons opina el portaveu de Compromís, naixen d’un “brou de cultiu” generat en les pròpies Corts Valencianes, on “s’ha instruït a gent per a fer aquestes coses”. Al seu judici es tracta d’un altre cas més de la claríssima indefensió que vénen patint “els demòcrates des de fa més de 30 anys”, on hi han hagut amenaces i fins i tot agressions “que mai s’han investigat”.

Segons Morera, “la impunitat del feixisme s’està convertint en un senyal d’identitat valencià”. Aquest cas “contrasta moltíssim” amb el dels set menors que van ser acusats d’haver realitzat pintades en diferents edificis de la ciutat de València, cas en el qual, malgrat ser sobresegut, “es van utilitzar tots els recursos de l’Estat per a investigar-ho”.



Preguntat sobre aquest assumpte, el portaveu del grup parlamentari popular, Jorge Bellver, ha lamentat que Compromís suggerisca que és el PP el que “alimenta” aquestes situacions, ja que el seu partit “sempre ha condemnat qualsevol acte de violència” independentment de quina siga la seua procedència o destinatari.


D’altra banda, segons l’oposició, el PP ha vetat una declaració institucional de Les Corts en commemoració del vintè aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló, en la qual se sol·licita l’Alta Distinció de la Generalitat a títol pòstum i s’insisteix en la creació d’una fiscalia especialitzada en delictes d’odi.

Comparteix

Icona de pantalla completa