PSPV sobre Grau: 'Ha estat en el centre de moltes decisions que estan als tribunals'

Joan Calabuig ha incidit en el fet que la seua formació, al llarg de molts anys, 'ha denunciat que el PP de la Comunitat Valenciana vivia en una situació de corrupció generalitzada com a sistema d'actuació'
22 febrer 2016 01:00h
EP / València

El primer tinent d'alcalde de València i portaveu socialista en aquest consistori, Joan Calabuig, ha assenyalat aquest dilluns que “és evident” que el que fóra vicealcalde de València i “mà dreta” de Rita Barberà, Alfonso Grau, “haja estat segurament al centre de moltes de les decisions que hui estan en els tribunals”.

Així ho ha indicat Calabuig, després de la detenció aquest dilluns d'Alfonso Grau, en ser preguntat per si considera que aquesta situació significa que l’exvicealcalde de la ciutat era “el responsable” del que està ocorrent en el grup municipal popular, en què nou dels seus deu regidors estan sent investigats per un presumpte delicte de blanqueig.

Al respecte, Calabuig ha recalcat que “sempre han tingut la sospita” de Grau ja que, segons ha incidit, “el seu nom ha aparegut de forma sistemàtica i reiterada en moltes de les situacions que s'han convertit en situacions irregulars i d'on hi ha processos judicials penals oberts”. No obstant això, ha matisat que sempre amb “el coneixement de la senyora Barberá” perquè era “el seu instruments i la seua mà dreta”.

Per tant, ha subratllat que és “evident” que “la mà dreta de Rita Barberá, el senyor Grau, ha estat segurament al centre de moltes de les decisions que hui estan en els tribunals”.
 
Alfonso Grau.
Alfonso Grau. Foto: La Veu.

Així mateix, el primer tinent d'alcalde de la ciutat ha incidit en el fet que la seua formació, al llarg de molts anys, “ha denunciat que el PP de la Comunitat Valenciana vivia en una situació de corrupció generalitzada com a sistema d'actuació”.

De fet, ha recordat que, en concret, en l'Ajuntament de València sol·licitaren diverses comissions d'investigació que “sempre foren denegades”. “És evident que aquesta nova detenció, més les noves informacions de l'existència d'una presumpta trama amb caixes B com a sistema de finançament del PP, és una situació molt trista per a la Comunitat perquè ha fet un gravíssim dany a aquesta comunitat i a la dignitat dels valencians”, ha lamentat.

Així, ha puntualitzat que la regió valenciana “no és el PP” ni són “aquestes formes d'actuar”. “Per descomptat que ens pareix que aquesta detenció és una expressió més de tota la degradació i un procés de decadència que clarament estem disposats a revertir i a deixar açò clarament en el passat”, ha asseverat.

S'estreny el cercle a Barberà

Per un altre costat i quan ha sigut preguntat sobre si considera que aquesta detenció suposa que es “tanque” encara més el cercle al voltant de Barberá, Calabuig ha afirmat que “no té el menor dubte”, al temps que ha instat l'actual senadora del PP a “donar per conclosa immediatament la seua carrera política”, deixar de “fer mal” a la ciutat i al País Valencià i a assumir una responsabilitat que, al seu parer, “ha estat clara des d'un primer moment”.

Logo La Veu
 
next