Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana al govern espanyol 305 milions per a polítiques d’ocupació
RedactaVeu / Castelló de la Plana

Els parlamentaris valencians del grup socialista en el Congrés dels Diputats han presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual insten el Govern espanyol a incrementar les transferències de recursos per a polítiques d’ocupació transferides a la Generalitat Valenciana en 305 milions d’euros a l’any, dels quals 30 milions es destinarien a la demarcació de Castelló.

En aquest sentit, el diputat socialista per Castelló, Artemi Rallo, ha assegurat que la proposició defensa “un augment gradual dels recursos tenint en compte les taxes de desocupació fins a arribar, al llarg de la legislatura, als nivells d’inversió que es van rebre en 2011”. Rallo ha defensat també la necessitat de recuperar les transferències de l’Estat que “s’han perdut amb el Govern de Rajoy”. En aquest sentit, ha explicat, que “el PP, alhora que ha imposat una reforma laboral que ha retallat els drets dels treballadors i degradat les condicions laborals, ha rebaixat fins a un 40% els recursos destinats a polítiques actives d’ocupació, la qual cosa, al costat de les reduccions realitzades en les Comunitats Autònomes (CCAA) governades pel PP, ha suposat el desmantellament efectiu dels serveis públics d’ocupació”.

Artemi Rallo.

El dirigent socialista ha assenyalat que la retallada de fons “ha impedit desenvolupar polítiques que permetien escometre el procés de requalificació i formació que necessiten molts dels nostres treballadors, tant per a les persones ocupades com per a les desocupades”. “Tenim quasi tres milions de treballadors en desocupació amb un nivell d’estudis tan baix que necessiten formar-se i reciclar-se professionalment com a única forma de tenir esperança de trobar un treball”, segons el diputat.

Rallo ha explicat que la rebaixa de fons ha sigut “especialment agressiva” al País Valencià, que al llarg d’aquesta última legislatura ha experimentat una retallada de recursos superior a la mitjana i s’ha situat tots els anys a la cua quant al volum de diners transferits per aturat.

Comparteix

Icona de pantalla completa