Diari La Veu del País Valencià
Camps nega haver actuat com el recaptador de la trama del PP al PV
RedactaVeu / EP / València

L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha rebutjat haver actuat com a “recaptador” de la presumpta trama de corrupció que afecta el PP valencià i que s’investiga en el marc de l’Operació Taula, derivada del cas Imelsa.

El que va ser també president del partit al País Valencià recalca, a més, que “l’honestedat, l’honradesa i el compliment estricte de la legalitat” va ser “sempre el seu codi ètic i sistema de procediment”.

Camps s’ha pronunciat en aquests termes en un escrit presentat anit al jutjat de guàrdia de València després de conèixer la informació de la Cadena Ser que assegura que els investigadors apunten l’excap del Consell com a nexe amb la ‘caixa b’ estatal del partit i integrant de l’”organització criminal” del PP valencià, que tenia almenys cinc caixes negres en el País Valencià, en les quals va ingressar “desenes de milions” d’euros producte del falsejament de contractes en les administracions que controlaven.

En el seu escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, l’exdirigent ‘popular’ manifesta que els fets que se li atribueixen són “absolutament falsos i incerts”.

Recorda que les actuacions judicials que se segueixen en el jutjat d’instrucció número 18 de València es desenvolupen sota secret de sumari i demanava la prohibició cautelar de la difusió de la informació al·legant el “desemparament” que pateix la seua imatge pública.

En la mateixa línia, nega “qualsevol participació en aquests fets, de forma directa o indirecta, qualsevol coneixement sobre els mateixos, o sobre actes que pogueren haver sigut perpetrats o comesos pels investigats, o per persones que estigueren en l’àmbit relacional, professional, funcionarial o polític -de Camps- al temps d’ostentar el més alt càrrec com president de la Generalitat Valenciana o de president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, o en qualsevol altre moment de la seua carrera política i en qualsevol altre compliment al servei de la ciutadania”.

“Codi ètic”

“Qualsevol intent de qualsevol instància jurisdiccional, policial, fiscal, mediàtica, política, o per part dels incriminats, d’involucrar-me en qualsevol de les facetes dels fets investigats, entendré que és un atac directe a la meua integritat, perseguible, per aquesta part, actuant conseqüentment davant els tribunals de justícia per ampliació de la present denúncia”, adverteix finalment.

Comparteix

Icona de pantalla completa