Diari La Veu del País Valencià
Compromís destaca la importància en la recuperació i protecció de la Penya Negra

RedactaVeu / Crevillent.

El Grup Municipal de Compromís per Crevillent, valora positivament l’impuls que s’està duent a terme en el jaciment de Penya Negra ja que, subratlla, “constitueix un de les troballes arqueològiques més destacades de la costa mediterrània”. La seua importància es deu a l’aparició de tallers de metal·lúrgia i una gran necròpoli d’incineració i l’esplendor d’aquest assentament se situa en l’edat del ferro, segons la coalició nacionalista.

En el seu comunicat, Compromís manifesta que el valor arqueològic d’aquesta zona és d’un “alt valor científic i de recerca”, i recorda que “la missió del Govern Municipal és col·laborar amb les institucions per a reconstruir el passat i la història arqueològica”. En aquest sentit afig que “es tenen dipositades moltes esperances i il·lusions en aquestes excavacions i es pot valorar el gran impacte d’aquest jaciment per a Crevillent i per al patrimoni històric i cultural de tota aquesta zona”.

Suport institucional de GVA i UA

La coalició nacionalista municipal considera que les recents visites de la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, del secretari autonòmic de Cultura i Esports, Albert Girona i del rector de la Universitat d’Alacant Manuel Palomar Sanz, han sigut “molt encertades” ja que tots s’han compromès a estudiar les diferents possibilitats per a impulsar el jaciment. A més, es pretén donar una major protecció a aquest enclavament, actualment considerat àrea de vigilància arqueològica, i contribuir a la seua posada en valor, per la qual cosa “s’estudiarà declarar-ho Bé de Rellevància Local o Bé d’Interès Cultural, en funció dels resultats de les excavacions que s’estan duent a terme”.

El Grup Municipal de Compromís també vol recordar que es tracta d’un enclavament molt important “tant per a la població crevillentina com per a la resta de la Península”, per la qual cosa s’han de prendre “les mesures necessàries” per a la recuperació de tot allò que durant anys “a causa de l’abandó ha sigut espoliat en aquesta zona, així com protegir l’entorn perquè açò no seguisca succeint”. A més, es vol instar a la població que denuncie qualsevol acte vandàlic que es puga produir.

Comparteix

Icona de pantalla completa