Arranca #RodaliesDignesC6 per a demanar que la línia de Castelló funcione correctament

22 febrer 2016 01:00h

RedactaVeu / Castelló.

Aquest matí de dilluns, 22 de febrer, ha destacat a Twitter l’etiqueta #RodaliesDignesC6, per a així poder acumular tots els comentaris de suport a aquesta iniciativa que pretén millorar i fer que la línia C6, València-Castelló, siga digna.

A més, ha aparegut a Twitter el perfil @InformerC6, que anirà recollint tot tipus d'incidències de la línia C6 en temps real a través de l’etiqueta anteriorment mencionada. D'aquesta manera, es podrà fer públic tot el que està passant en la línia C6: eixides amb retràs, aturades ...

Durant aquest matí a #RodaliesDignesC6 s'ha pogut veure comentaris en suport d'aquesta iniciativa d'exigir un servei digne per als usuaris que van des del nord del País Valencià cap al cap i casal. Des del mateix president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que manifestava que “Massa persones estan patint cada dia la falta de previsió del Ministeri de Foment. Corredor mediterrani i #RodaliesDignesC6”, fins al conseller d'Educació, Vicent Marzà, que demanava també un servei digne “cap a València i cap al nord”.
 O d'altres comentaris, com el de Ferran Puchades, Secretari Autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana, que, a més de recolzar #RodaliesDignesC6, també aprofitava per a reivindicar el tren Gandia-Dénia.
 

Però també hi ha comentaris directes d'usuaris d'aquesta línia de tren, en els quals mencionen retardaments en l'eixida del tren o, fins i tot, una anada a fosques als vagons.
 

L'Ajuntament de Castelló

El 25 de gener, la coalició Compromís de Castelló ja va fa fer un escrit en el qual demanava uns serveis de rodalies dignes. De la qual cosa es pot destacar que existeix una restricció de la circulació de trens “i cada dia que passa la retallada en el servei és major i, fins i tot, ens han arribat notícies que podria arribar a suspendre’s tota la circulació de trens entre les dues capitals, cosa que seria totalment inacceptable”, explica Amparo Marco, l’alcaldessa de Castelló.

En el mateix comunicat, l’alcaldessa anunciava que es posarà en contacte de forma urgent amb el Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Foment, ja que, malgrat “que és clar que el Govern de Rajoy és un Govern en retirada, segueix estant en funcions i no ha d’abandonar les seues obligacions i desatendre les necessitats de la ciutadania.  El servei de rodalies és vital per a l’articulació del territori i per a tota l’àrea metropolitana”.

Des del govern local de Castelló de la Plana, tal i com s'expressa en l'escrit anteriorment mencionant, “exigim a Foment que es prenga seriosament la ciutat de Castelló i agilitze de forma immediata les obres perquè l’AVE arribe a la capital de la Plana i perquè el servei de rodalies que utilitzen milers de castellonencs tots els dies recupere la normalitat com més prompte millor”.

Logo La Veu
 
next